Игра тетрис и бързовар са двете неща, които са заявили

...
Игра тетрис и бързовар са двете неща, които са заявили
Коментари Харесай

Последните желания на избягалите затворници - тетрис и бързовар

Игра тетрис и бързовар са двете неща, които са декларирали последно като стремежи за колета избягалите от Централния софийски затвор рецидивисти. Това сподели в коридорите на Народното събрание в четвъртък правосъдният министър Цецка Цачева, представена от Дарик радио.
Сигналите, получени преди време за готвено от Владимир Пелов бягство Цачева разяснява по този начин: "Имало е подобен сигнал във връзка с Пелов. Към оня миг той е полагал непринуден неплатен труд в железен завод по член 80 от закона. Веднага след сигнала е спрян от работа. Спрямо него е имало специфични указания към чиновниците, в това число и психически портрет ".
В характерност на Пелов, направена от експерти, пишело, че той е извънредно комбинативен и рисков, подготвен да не извършва вътрешните правила в пандиза и да влиза в спорове.
"Така че всичко това е било планувано, само че резултатът е жалък ", заключи Цачева.
Тя сподели още, че ще след празниците ще намерения дали да награди смелата чистачка от пандиза, която е гонила рецидивистите по време на бягството им.
Цачева сподели още, че в сряда е уведомила премиера и по негово предложение, с което тя е съгласна, е поискала оставките на краткотрайно изпълняващия длъжността основен шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията " и шефа на Софийския затвор.
"Това са лицата, които съгласно закона, дават отговор директно за организацията и контрола в местата за отнемане от независимост. Относно това дали ще има други наказания, очаквам да завърши работата на комисията, чийто период е 12 април. За мен, от видяното през вчерашния ден при прегледа на записите от камерите, има незаконна немарливост във връзка с осъществяване на отговорности в Централния софийски затвор. Какви съответно са те би трябвало да се откри в хода на следствието ", разясни отрасловият министър.
Тя разяснява още, че способените органи би трябвало да проверяват дали е имало вътрешен човек, който да е оказал помощ за вкарването на оръжия в пандиза.
„ За мен е необяснимо по какъв начин при режима, разпоредбите, заповедите за движимости, които са позволени за прилагане, са се оказали въоръжени и двете лица, изключително единият, който е бил с огнестрелно оръжие ", сподели още Цачева.
Тя съобщи, че в Групово дело „ Изпълнение на наказванията " има голямо текучество на чиновници. Миналото лято незаетите места в системата са били повече от 460, а сега са към 200. Заради изискванията на полагане на труд обаче, не били малко случаите, в които чиновници започвали работа, само че след месец-два се отказвали и прекосявали в други системи.
„ Заради това въпросът би трябвало да бъде сложен, освен до финансови средства, каквито бяха отпуснати след срещата с премиера Борисов. Става въпрос и за организация на целия развой, и за човешкия фактор за осъществяване на съответните разпореждания, указания и вътрешни правила, които очевидно не са били изпълнени по надлежния ред, с цел да се стигне до този недодялан случай ", съобщи Цецка Цачева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР