„Игра на тронове” грабна статуетката на наградите „Еми” в категория

...
„Игра на тронове” грабна статуетката на наградите „Еми” в категория
Коментари Харесай

„Игра на тронове” – най-добър драматичен сериал за трети път на наградите „Еми”

„ Игра на тронове” сграбчи статуетката на премиите „ Еми” в категория „ Най-добър трагичен сериал” за трети път. Церемонията по награждаването се състоя в театъра „ Майкрософт” в Лос Анджелис.
Наградите „ Еми ” – годината на трагичните сериали Традиционните любимци на публиката като „ Къща от карти ” с Кевин Спейси в основната роля, и „ Игра на тронове ” не получиха нито една статуетка
Наградите „ Еми” се считат за еквивалента на Оскарите, само че за телевизия.

„ Игра на тронове” беше номиниран общо 22 пъти, като в борбата за най-хубава драма победи „ Короната”, „ Историята на прислужницата”, „ Странни неща”, „ Западен свят” и „ Това сме ние”.

Снимка: Reuters

В категорията за най-хубав комедиен сериал беше отличен „ Прекрасната госпожа Мейзъл” – продукция на „ Амазон”. В него се споделя историята на еврейска брачна половинка, изоставена от мъжа си, която стартира нов живот и поражда скандал.

Статуетката за най-хубава актриса в трагичен сериал сграбчи Клер Фой за ролята ѝ на младата кралица В категорията за най-хубав комедиен сериал беше отличен „ Прекрасната госпожа Мейзъл” – продукция на „ Амазон”. В него се споделя историята на еврейска брачна половинка, изоставена от мъжа си, която стартира нов живот и поражда скандал.

Клер Фой Снимка: Reuters

Статуетката занай-добра актриса в трагичен сериал сграбчи Клер Фой за ролята ѝ на младата кралица Елизабет II в сериала „ Короната” на „ Нетфликс”. Това е първата международното известна роля на Фой, която преди този момент играе най-вече в английски телевизионни продукции.

Британският артист Матю Рис бе почетен с премия в същата категория, само че за най-хубав артист, за ролята му в „ Американците” – сага за руските шпинои от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Съединени американски щати през Студената война, чийто шести и финален сезон приключи напролет.

Танди Нютън получи „ Еми” за най-хубава актриса в поддържаща роля в трагичен сериал за ролята ѝ в „ Западен свят”.

Танди Нютън Снимка: Reuters

Наградата „ Еми” за най-хубав артист в поддържаща роля в трагичен сериал бе присъдена на Питър Динклидж за ролята му в „ Игра на тронове”.

Питър Динклидж Снимка: Reuters

В актьорските категории за комедийни сериали за най-хубава актриса бе оповестена Рейчъл Броснахън за „ Прекрасната госпожа Мейзъл”. За най-хубав артист в комедиен сериал бе отличен Бил Хейдър за „ Бари”. Хенри Уинклър получи оценката за най-хубав артист в поддържаща роля в комедиен сериал за „ Бари”. Алекс Борстейн получи оценката за най-хубава актриса в комедиен сериал за „ Прекрасната госпожа Мейзъл”.

Погледнато общо – огромните спечелили на премиите са фирмите „ Нетфликс” и НВО, които получиха общо 23 оценки в другите категории. До момента тази ранглиста се водеше единствено от НВО, само че в последните години филми от онлайн стрийминг услуги започнаха бързо да си проправят път към премиите.

Това е и първата гала по връчването на награди, на която името на Доналд Тръмп не беше упоменато нито един път.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР