Игра на покер завърши с 12 шева на ануса за

...
Игра на покер завърши с 12 шева на ануса за
Коментари Харесай

Комарджия заложи задника си на покер, хирурзи после го шиха

Игра на покер приключи с 12 шева на ануса за буен комарджия. След като приключил всичките си пари, той заложил мъжката си чест, само че изгубил раздаването. Противникът му се възползвал от извоювания залог и се наложила намесата на хирург.
Историята беше разказана от отец Георги Фотакаиев от варненския храм „ Св. цар Борис”, към който комарджията се обърнал за помощ, с цел да се пребори със зависимостта си към хазарта.
„ Много е тежък кръстът на фамилиите към тези хора, тъй като в един миг излизат скрити
залози – оказват се без кола или със запор на парцел. Баща проигра всички пари от банковия влог на детето си, а брачната половинка му разбра след години, че в сметката липсват 15 хиляди лв.. Имал съм случай, при който дамата и детето бяха безусловно заложени. Там стана лека война с същински престрелки. За помощ към нас се е обръщал и човек, през ръцете на който са минали 5 млн. лв. и ги е изгубил в хазартни игри”.
Според наблюденията на отец Георги множеството от пристрастените комарджии имат положителни знания по математика и просветеност над междинната. Свещеникът разкритикува масираните рекламни акции на
хазартни игри.
„ При едновремешното тото знаеш, че я уцелиш, я не. Печалбите бяха ясни, нямаше реклами на
джакпот. Нямаше я тази вълна на обезсърчение, че няма от кое място и няма по какъв начин да изкараш толкоз пари. В нашата страна на процедура се проповядва ужасът, че не можеш да имаш добър стандарт, в случай че работиш, и по тази причина имаш различен късмет. Рекламите с хора, които са спечелили 50 или 100 хиляди лв. от триене на билетчета – това е грубо отношение към народа”.
„ Зависимите към
хазарта стартират да пият, с цел да понижат своята тревога. Имал съм пациенти, които първо бяха подвластни единствено от хазарта, а по-късно станаха зависи от алкохол и психоактивни субстанции. Нямате си визия каква стихия е в главите им – от кое място да намеря пари, по какъв начин да си върна задълженията. Един татко беше откраднал преди 15 септември парите за облекла и учебници за сина му. После, воден от възприятието за виновност, отива още веднъж да играе, с цел да завоюва и да върне тези пари. През това време стартира да пие огромно количество алкохол и доста бързо става подвластен към него”, показа доктор Борислав Станчев, специалист от дирекция „ Превенции” към Община Варна.
С поддръжката на локалната власт и благословията на митрополит Йоан съдружие „ Отвори очи “ стартира акция за предварителна защита на зависимостите под надпис: „ Православните фамилни полезности против хазарта”. Тя ще включва обучителни семинари, водени от психолози и свещеници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР