Игра, която учи първокласниците да пазят околната среда и да

...
Игра, която учи първокласниците да пазят околната среда и да
Коментари Харесай

Настолна игра учи първокласниците в Асеновград на разделно сметосъбиране

Игра, която учи първокласниците да пазят околната среда и да събират отпадъците си поотделно , изненада децата от Асеновград на първия образователен ден. Идеята е на други дребни асеновградчани и е срещнала поддръжка от Общинско дружество " Третиране и депониране на битови и строителни боклуци " в града.
Още през януари тази година общинската конструкция е провела конкурс за рисунка на тематика разделно събиране на боклуци, в който са се присъединили голям брой деца. " По-късно на няколко от участниците им хрумнало да бъде направена настолна игра с карти, зарове и пионки, която да е хем занимателна, хем просветителна ", описа за Actualno.com шефът на депото Атанас Николов.
За реализирането на концепцията са били вложени към 1 500 лв.. Играта съдържа начертана цветна табла, направена от специфичен картон, и карти, на които са нарисувани разнообразни типове боклуци. С цел обезпечаване сигурността на първокласниците зарове и пионки би трябвало да си обезпечат родителите. Идеята е фигурките да се местят съгласно цифрата, което ще покаже зарът, като се съобрази и нарисуваният на таблата боклук с типа резервоар, в който би трябвало да бе изхвърлен той.
Общо от играта са напечатани 1 000 броя , като от нея през днешния ден, на първия образователен ден, получиха всички 528 първолаци от Асеновград, Дневният център за деца с увреждания, Центъра за социална поддръжка, както и създателите й.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР