Игор Ейдман е руски социолог, сътрудник на Дойче веле. Текстът,

...
Игор Ейдман е руски социолог, сътрудник на Дойче веле. Текстът,
Коментари Харесай

Открийте в коя група са те: глупави, послушни, зли или продажни?


Игор Ейдман е съветски социолог, помощник на " Дойче веле ". Текстът, който публикуваме, важи освен за съветските последователи на войната, само че и за българските апологети на Путин. Заглавието е на Клуб Z.

Руските последователи на войната, които, съгласно всички корекции поради страха, съгласно социологическите проучвания, са повече от половината от популацията, могат да бъдат разграничени на четири огромни групи: глупави, послушни, зли и продажни.

Те, несъмнено, в известна степен съчетават в себе си всички тези качества, само че въпреки всичко в обособените случаи някое от тях доминира.

1. Конституционално глупави. Това е най-голямата част от лоялната публика на Путин. Това са плебеи на пропагандата, теле-зомбита.

Путинските пропагандатори дрънкат такива откровени нелепости, толкоз шизофренично и спорно мърморене (освен всичко, непрестанно се объркват, трупайки явни улики против себе си), тъй че да им имат вяра могат единствено патологични или, както споделят психиатрите " конституционално глупави хора ".

Те са главната опора на режима. Сред тях доминират хора на пенсионна и предпенсионна възраст, домакини, мъже и дами на междинна възраст с невисоко равнище на обучение.

2. Послушните. Ако за глупавите основното съображение да поддържат войната е пропагандата, то послушните нямат огромна потребност от нея.

Тях даже не би трябвало да ги лъжете. Те, по този начин да се каже, не имат вяра надълбоко в пропагандните легенди. Те просто не се замислят за това какво в действителност става.

Послушните са твърдо уверени, че властта би трябвало да бъде поддържана постоянно и за всичко. Че това е оптималната витална тактика, другото е рисково или даже незаконно. Сред послушните доминират хора на междинна възраст, макар че има и много млади, по-голямата част дами, само че и мъжете не са малко; доста държавни чиновници, учители, служащи към държавната администрация.

Сред тези две групи на практика няма представители на путинската върхушка. Те принадлежат към другите две групи.

3. Злите. Това е най-опасната категория от пропутинското болшинство. Те не са толкоз доста - съгласно анкетите, към 15%, само че са дейни и нападателни.

Те безусловно излъчват злоба и завист към всичко " друго ". Това са идейни последователи на Империята, фашисти и ксенофоби. Те нямат потребност от пропагандните приказки за освобождението на Украйна от " фашисти и наркомани ". Те считат, че Украйна и украинците просто би трябвало да бъдат унищожени като страна и народ.

На тях не би трябвало да им се описват нелепости за " високоточковите удари по военната инфраструктура ", те се радват на " бомбените килими " и нямат нищо срещу да се употребява нуклеарно оръжие. Мнозинството от Злите са мъже на междинна възраст. Сред тях има доста хора от силовите структури, в това число и някогашни, всевъзможни военни ветерани и така нататък Самият Путин и силовото му обграждане принадлежат към тази група.

4. Продажните. Това са наемници на режима.

Тях не ги интересува нищо друго, с изключение на парите и привилегиите. Мнозинството от тях са пропагандисти, висши служители, патриотично настроени попзвезди и предприемачи, много силоваци.

Всеки последовател на войната, без значение дали е прочут човек, или просто ваш прочут, елементарно може да бъде присъединен към една от тези категории. Опитайте!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР