"Игнат Канев ще остане в нашата памет със забележителното му

...
"Игнат Канев ще остане в нашата памет със забележителното му
Коментари Харесай

Радев изказа съболезнования за кончината на Игнат Кънев

"Игнат Канев ще остане в нашата памет със забележителното му родолюбие и безспирна отдаденост на добруването на българския народ и Родина. Това декларира президентът Румен Радев във връзка кончината на филантропа.

В съболезнователен адрес до фамилията и околните президентът показва, че житейският път на Игнат Канев е бил белязан с доста превратности и провокации, само че е и празненство на невероятни триумфи, дължащи се висок дух, самодейност и усърдност.

„ Дори в далечна Канада Игнат Канев беше образец за подражателство и почитание. Високоблагородната му спомоществователска активност към българското опазване на здравето, обучение и обществени действия, вечно остават белязани с дълбока благодарност, с която нашата страна и общност го удостоиха приживе “, показва президентът в съболезнователния адрес до фамилията и околните на Игнат Канев.

Румен Радев показва убеденост, че „ делото, заслугите, будителският и родолюбив дух на Игнат Канев ще продължат да бъдат почитани от генерации признателни българи “.

Почина огромният предприемач Игнат Канев
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР