Игнас Браздейкис, когото Сакраменто Кингс избраха под №47 в Драфта

...
Игнас Браздейкис, когото Сакраменто Кингс избраха под №47 в Драфта
Коментари Харесай

Новобранец от Ню Йорк ще става национал на Литва

Игнас Браздейкис, който Сакраменто Кингс избраха под №47 в Драфта на НБА тази година, само че по-късно изпратиха в Ню Йорк, може да заиграе за националния тим на Литва. Това призна президентът на литовската федерация Арвидас Сабонис в изявление пред TV3. 20-годишният Браздейкис е роден в Каунас, само че фамилията му се мести първо в Съединени американски щати, а след това в Канада. Двуметровият баскетболист има канадско поданство и даже е играл за националния тим на “кленовите листа” при подрастващите.

“Нещата не зависят напълно от нас. Ще входираме молба в президенството и ще забележим какво ще се случи. Президентът би трябвало да реши. Ситуацията е странна, когато си роден тук, само че това е просто рожденото ти място, а не родината ти”, съобщи легендата Сабонис във въпросното изявление.
Самият състезател също има предпочитание да играе за Литва, споделяйки това в изявление през месец януари. Семейството му е напуснало балтийската република през 2001 година, когато той е бил на двегодишна възраст. Браздейкис изигра един сезон с екипа на Мичиган в колежанското състезание, а междинните му индикатори бяха 14.8 точки и 5.4 битки при 39.2% успеваемост от тройката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР