игнал за качеството на храната в столично училище вдигна на

...
игнал за качеството на храната в столично училище вдигна на
Коментари Харесай

Майка подаде сигнал за храната в столично училище

игнал за качеството на храната в столично учебно заведение подвигна на крайник контролните органи. Родител разгласява в обществените мрежи порцията, която получават децата и провокира вълна от отвращение. Последва незабавна инспекция.

Скандалът стартира, откакто майка на двама възпитаници разгласява фотография на това каква храна са дали на децата в столичното 126 главно учебно заведение, осведоми NOVA.

Жената твърди, че порция е прекомерно дребна, а опаковката – прекомерно скъпа .

Според шефа на компанията, са спазили точния грамаж по условие. Децата получили като главно ядене порция от пюре и пуешко. Общата цена на менюто, което включва и чорба и десерт, е 4.50 лева за меню.

„ Цената на предлаганата порция е извънредно повишена, в това число и 1 лева за пластмасови кутии, които костват 5 ст. А да не приказваме за количеството храна, тъй като това беше огромна порция, която аз публикувах”, изясни пострадалата Милена Манолова.

Докато разговаряхме с майката, в диалога се включи шефката на компанията снабдител. Според нея

грамажите в порциите са избрани по норматив .

„ Когато се постави храната в огромен съд образно тя наподобява доста малко. Въпросната фотография, която изтече от родител, тогава готвачката беше поръчала, или по простъпка са ѝ докарали, купички за еднократна приложимост със 750 мл вместимост”, изясни Силвия Симеонова.

Докато бяхме в учебното заведение, получихме още недоволства и фотоси, този път от учители. За малко парче пица на цена от 1,50 лева и филия с кашкавал. Липсвали пресни плодове и зеленчуци. Директорът на учебното заведение твърди, че по начало не е одобрил определената компания.

Проверката на място не откри нарушавания. Освен това, че децата се хранят в клас, а не в стола. Причината е ремонт, който продължава. Районният кмет беше безапелационен, че в случай че се открият по-сериозни нарушавания, компанията ще бъде заменена.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР