Игал Амир, излежаващ доживотна присъда за убийството на израелския премиер

...
Игал Амир, излежаващ доживотна присъда за убийството на израелския премиер
Коментари Харесай

Убиецът на Ицхак Рабин се е опитал да направи партия от затвора

Игал Амир, излежаващ доживотна присъда за убийството на израелския министър председател Ицхак Рабин, се е опитал да сътвори партия, написа локалният в. Аарец.

Това е станало ясно откакто през днешния ден съдии от централния град Лод са отхвърлили тъжба на ограничения от независимост. Той бе изискал управата на мястото за изтърпяване на наказванията да му бъде върнато правото да приказва по телефона.

По време на заседяването управата на пандиза е пуснала записи от диалог на Амир с рапъра и крайнодесния деятел Йоав Елиаси със театрален псевдоним Сянката. На лентата се е чуло по какъв начин килърът е призовавал изпълнителя да образуват политическата групировка "Нура Делиба " ( "Огнено сърце "), която при влизане в Народното събрание да лобира за прошка на Амир. Рапърът от своя страна е декларирал, че не е желал да има нищо общо с килъра на лауреата на Нобеловата премия за мир за 1994 година

"Разговорът сред двамата е имал чисто политически темперамент. Това не е разрешено от нашите нормативни актове ", е декларирал арбитър Идо Друян Гамлиел. Той също е удостоверил решението на управлението на пандиза да лиши Амир от правото на приемане на колета и свиждания с жена му Лариса.

Рабин е бил убит на 4 ноември 1995 година от Игал Амир. Братът на килъра – Хагай е получил 17-годишна присъда. Атентаторите са декларирали, че са протестирали против подписаните от Рабин и тогавашния палестински водач Ясер Арафат Споразумения от Осло, поставили началото на Палестинската автономност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР