Ига Швьонтек триумфира с титлата на силния тенис турнир от

...
Ига Швьонтек триумфира с титлата на силния тенис турнир от
Коментари Харесай

Швьонтек разби Осака за титлата в Маями

Ига Швьонтек победи с купата на мощния тенис шампионат от WTA 1000 в Маями, откакто надигра изрично Наоми Осака с 6-4, 6-0 във финала на конкуренцията за тъкмо един час и 20 минути игра.

Сблъсъкът за купата стартира с две благоприятни условия за пробив пред полякинята, които японката съумя да отрази. Осака обаче се пропука в петия гейм на откриващата част и позволи брейк, който по този начин и не съумя да върне до края на сета. Втората част бе наказателна акция на намиращата се в страхотна форма Швьонтек, която върза „ геврек “ на съперничката, с цел да се поздрави с крайния триумф. Тя загуби единствено шест точки на първи сервис и седем на втори, като не се наложи да избавя нито една опция за пробив пред Осака.

За полската тенисистка, която от понеделник ще бъде публично номер 1 при дамите след изненадващото отричане на Ашли Барти от тениса, това бе 17-а поредна победа в Тура и трета поредна купа от категория 1000 при дамите след тези в Катар и Индиан Уелс. Бившата шампионка на Ролан Гарос има към този момент шест трофеи в кариерата си и изцяло справедливо ще се качи на върха в женския тенис на 20-годишна възраст. Четирикратната победителка в шампионатите от Шлема остава със седем трофеи в сбирката си.

В неделя от 20:00 часа българско време стартира и финалът при мъжете в Маями, който ще опълчи дебютантите на такава фаза от сериите Мастърс 1000 Карлос Алкарас и Каспер Рууд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР