Ига Швьонтек стартира сезона си по далеч от мечтания начин,

...
Ига Швьонтек стартира сезона си по далеч от мечтания начин,
Коментари Харесай

Нулите продължават да валят: Швьонтек разгроми финалистката от Абу Даби

Ига Швьонтек започва сезона си по надалеч от мечтания метод, откакто позволи проваляне още в осминафиналната фаза на Откритото състезание на Австралия, само че след това полякинята избра да си вземе близо едномесечна отмора от Тура, в който се завърна през предходната седмица и победи с купата в Доха, губейки едвам общо пет гейма. Изключителното показване на полякинята продължи и на WTA 1000 конкуренцията в Дубай, където тя потегли с триумф 6:1 6:1 над Лейла Фернандес, а през днешния ден нямаше никакви усложнения против финалистката от Абу Даби - Людмила Самсонова, и пречупи съпротивата ѝ за малко над час на корта - 6:1 6:0. По този метод международната номер едно, която пази цели 1000 точки в шампионата, се класира за четвъртфиналите и ще срещне намиращата се в напредък Каролина Плишкова.

На старта на дуела, привидно назад на упованията, рускинята беше тенисистката, която водеше разиграванията и даже в значително случаи определяше темпото на игра, но при първата ѝ по-сериозна неправилност Швьонтек откри междина и незабавно се възползва от опцията си, с цел да поведе с пробив задатък. В този миг международната номер 13 стартира от ден на ден да отстъпва пред топ поставената в размените от дъното на корта, при което 3-кратната шампионка от Шлема разпростра цялостния капацитет на богатия си тенис репертоар и дублира преимуществото си, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Началото на втората част значително се трансформира в преломният миг на конфликта, откакто Самсонова поведе с 40:0 в дебютното си подаване, само че за следващ път полякинята даже при подобен резултат не се отхвърли и с поредност от пет точки осъществя пробив. Оттам насетне бяхме отведени до идващия гейм на по-нискоранкираната тенисистка, който беше с маратонска дълготрайност от над 10 минути, като сервиращата в последна сметка капитулира пред класата на първата ракета на планетата и втори брейк беше присъединен към актива на фаворитката. В този миг вярата на рускинята да вземе нещо от мача на процедура угасна, при което Швьонтек в типичния си жанр не се посвени и " върза геврек " на международната номер 13, узаконявайки успеха си.

Flawless. Again. defeats Samsonova 6-1, 6-0 to reach the last eight in Dubai.
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР