Ига Швьонтек сподели, че славата я е научила да не

...
Ига Швьонтек сподели, че славата я е научила да не
Коментари Харесай

Швьонтек: Когато си известен е трудно да се доверяваш на хората


Ига Швьонтек показа, че славата я е научила да не се доверява елементарно на хората. Носителката на три трофеи от Големия шлем организира диалог онлайн в Instagram с друга спортна звезда – звездата в алпийските ски Микаела Шифрин. Американката съобщи, че изцяло схваща възприятията, изразени от международната №1 в публикация за „ Player’s Tribune “ през февруари, в която те се самоопредели като интроверт.

„ Като по-млада се усещах по напълно същия метод. Гледах повече в краката си, в сравнение с в очите на хората, с които разговарях. Според мен да бъдеш интроверт е преимущество, защото това ти оказва помощ да се концентрираш макар целия безпорядък в близост. Животът на спортистите е доста уморителен и от време на време е в действителност мъчно да започнеш диалог с някого, да го гледаш в очите и да знаеш какво да кажеш “ – разяснява рекордьорката по победи за Световната купа.

Впоследствие носителката на два златни медала от Олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 година влезе в ролята на интервюиращ и попита Швьонтек по какъв метод славата е трансформирала живота и характера ѝ.

„ Тенисът ме принуди да се трансформира. Знаех, че с цел да бъда измежду топ играчите в Тура, би трябвало да се науча да приказвам с медиите и да показвам позицията си. Това е нещо, което изисква доста работа и е скъп опит, който се натрупа с годините. Когато започнах да давам конференции осъзнах, че в случай че съумея да с оправя с това, няма да имам проблеми да приказвам с други хора. От една страна това оказва помощ, само че в това време е доста по-трудно да се доверяваш на хората, когато си прочут “ – отговори двукратната шампионка от Ролан Гарос.

Швьонтек се изкачи на първото място в ранглистата преди година след изненадващото отдръпване на Ашли Барти и оттогава държи непроменяемо лидерската позиция. Макар през този интервал да завоюва седем трофеи, в това число две от Големия шлем, полякинята показа, че към момента не е привикнала изцяло със статута си в Тура.

„ Все още се изучавам по какъв начин да се оправям с всичко това, тъй като хората в Полша се отнасят отлично с мен, само че като цяло е мъчно да се срещам с някого и той към този момент да знае всичко за мен. Понякога отношението към мен е малко по-различно поради славата ми и чувствам това “.

След това диалогът мина в по-шеговит звук. Шифрин попита Швьонтек дали би играла на двойки с нея, на което шампионката на Ролан Гарос и US Open отговори без съмнение „ Да, ще го уредим “. Американката също по този начин съобщи, че би желала тази година да отиде на Уимбълдън, където да се запознае персонално със международната №1, като и в този случай тенисистката показва възприятие за комизъм. „ Звучи добре, само че би трябвало пъкъл дойдеш в първата седмица, тъй като по-късно най-вероятно няма да съм там “.

Миналия месец Швьонтек игра полуфинал в Индиън Уелс, само че по-късно пропусна конкуренцията в Маями поради травма. Полякинята ще се завърне на корта на WTA 500 шампионата в Щутгарт (17-23 април), където ще пази купата.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР