Ига Швьонтек се класира за втория си финал от турнирите

...
Ига Швьонтек се класира за втория си финал от турнирите
Коментари Харесай

Швьонтек разгроми Касаткина за втория си финал на Ролан Гарос

Ига Швьонтек се класира за втория си край от шампионатите на " Големия шлем " и втори на Откритото състезание на Франция, откакто разгроми Дария Касаткина с 6-2, 6-1 за малко повече от час игра.

Поставената под номер 20 в главната скица рускиня, която стигна до полуфиналите на конкуренцията в Париж без изгубен сет, оказа опозиция на международната номер 1 единствено при започване на конфликта. Швьонтек поведе с ранен пробив за 2-0, само че Касаткина го върна мигновено. Тя изравни геймовете при 2-2, само че оттам-насетне взе единствено един от оставащите 11.

21-годишната полякиня, която записа 34-та си поредна победа в Тура, приключи със доста по-голям % извоювани точки на първи и втори сервис – при първото подаване той бе 79 на 44, до момента в който при втория 58% против едвам 21 за съветската й съперничка. При уинърите и непредизвиканите неточности също имаше солидна разлика сред двете – над два пъти повече уинъри за Швьонтек при 22-10, и 10-24 неточности.

Така, международната номер 1 при дамите ще играе за повторно на край в Шлема и още веднъж това ще бъде на " Ролан Гарос ", където тя победи безапелационно през 2020 в разногласието за трофея против американката София Кенин с 6-4, 6-1.

Касаткина, от своя страна, не съумя да се добере до първия си край от " Големия шлем ". В разногласието за трофея в събота Швьонтек чака победителката от втория полуфинал, който опълчва Мария Тревизан от Италия и американската тийнейджърка Кори Гоф.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР