Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на втория за годината

...
Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на втория за годината
Коментари Харесай

Швьонтек обърна тийнейджърка за трети пореден четвъртфинал в Париж

Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на втория за годината шампионат от Големия шлем Ролан Гарос, откакто обърна Цинуън Джън с 6-7 (5), 6-0, 6-2 за два часа и 40 минути игра.

Световната номер 1 изпита усложнения в първия сет, когато 19-годишната тийнейджърка от Китай сподели страховит тенис и борбен дух, с цел да вземе частта, само че по-късно изиска медицински таймаут и очевидно изпитваше усложнения при напредването си на корта, което се отрази и в едвам двата взети гейма във втория и третия сет.

Откриващата част стартира чудесно за шампионката от 2020, която проби рано и поведе с 3-0, само че Джън върна брейка. След това тя позволи нов пробив в подаването си, а преднината на Швьонтек набъбна до 5-2. Полякинята, която си направи страховит подарък за рождения ден, който е във вторник, пропусна три сетбола на личен сервис при 5-4 и азиатската й съперничка върна пробива в последния вероятен миг.

Швьонтек още веднъж имаше два шанса да затвори сета при 6-5 в своя изгода, само че пропиля и тях и се стигна до тайбрек. В него Джън още веднъж показва непримиримия си дух и от 2-5 точки взе пет следващи, с цел да поведе в резултата.

Тогава обаче пристигнаха и проблемите в бедрото на китайката, като тя изиска медицински таймаут, откакто изостана рано-рано с два пробива във втория сет.

След завръщането си на корта тя излезе с превръзка в проблематичната област, само че това не й оказа помощ и номер 1 в ранглистата затвори сета на нула. В третия Джън сподели повече конкурентноспособност, само че ранно позволеният пробив в първия гейм се оказа основен до края на частта и Швьонтек се класира за третия си следващ четвъртфинал във френската столица.

Шампионката от 2020 ще срещне 11-та в схемата Джесика Пегула от Съединени американски щати, откакто американката обърна румънката Ирина Бегу. Другите три четвъртфинала при дамите опълчват Вероника Кудерметова – Дария Касаткина, Мария Тревизан – Лейла Фернандес и Кори Гоф – Слоун Стивънс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР