Ига Швьонтек продължи невероятни си сезон и спечели титлата от

...
Ига Швьонтек продължи невероятни си сезон и спечели титлата от
Коментари Харесай

Швьонтек продължи доминацията си в женския тенис с титла от US Open

Ига Швьонтек продължи невероятни си сезон и завоюва купата от US Open сле триумф на финала над Онс Жабур - 6:2, 7:6 (5). Срещата на централния корт " Артър Аш стейдиъм " сред №1 и №5 в женския тенис продължи час и 51 минути.

Швьонтек (21 г.) печели своята трета купа от Големия шлем и втора такава през 2022 година след. През 2020 година тя проби с купа точно в Париж.

В дуела с Жабур Швьонтек сподели нормалния си доста постоянен тенис и нямаше огромни съмнения. Представителката на Тунис, която игра втори следващ край в Шлема, беше по-нервна и направи доста повече неточности. Жабур загуби както и във.

През сегашния сезон Швьонтек към този момент има 57 победи, в това число и впечатляващата ѝ серия от 37 триумфа подред сред февруари и юли. Тя е и първата полякиня, която победи в Ню Йорк.

" Изобщо не чаках това да се случи. Преди шампионата имах значително проблеми, интервалът беше сложен за мен, само че се оправих. Също по този начин ми беше комплицирано да привикна и с по-леките топки. Благодаря на целия ми екип, който продължава да работи, с цел да сбъдваме фантазиите си ", разяснява Швьонтек след финала.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР