Ига Швьонтек продължава победоносно кампанията си в Индиън Уелс. Още

...
Ига Швьонтек продължава победоносно кампанията си в Индиън Уелс. Още
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Швьонтек започна бавно, но надви екзекуторката й от АО в Индиън Уелс!

Ига Швьонтек продължава победоносно акцията си в Индиън Уелс. Още в третия кръг полякинята имаше за задача да се изправи против тенисистката, която я отстрани в Аустрелиън Оупън, а точно Линда Носкова. Въпреки резултатът от дуела им от преди месец и половина, шампионката от Индиън Уелс през 2022-ра взе реванш над чехкинята с резултат 6:4, 6:0. В идващия кръг тя ще чака победителката сред Мадисън Кийс и Юлия Путинцева.

Първите минути започнаха отлично за тийнейджърката, като съумя да завоюва гейм от началния удар на международната номер 1. Дълго време чехкинята държеше тази преднина и даже при 4:2 имаше опция за още един пробив. Седмият гейм бе същинска игра на нерви, като точно след него играта се обърна в интерес на фаворитката. Полякинята показва превъзходството си над Носкова, завоюва идващите 4 подавания и по този метод поведе с 6:4.

Швьонтек продължи с възходящата си инерция и във втория гейм и възползвайки се от слабостите на съперничката й в този миг, взе първите два гейма бързо. Въпреки опцията на международната номер 29 да осъществя пробив в третия гейм и да се върне в играта, четирикратната " мейджър " шампионка сподели класа в най-критичните моменти. В идващите минути тя не остави късмет на съперничката си и " върза геврек " за по-малко от 30 минути.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР