Ига Швьонтек призна, че напрежението преди и по време на

...
Ига Швьонтек призна, че напрежението преди и по време на
Коментари Харесай

Шампионката Швьонтек: Само небето е таван за мен

Ига Швьонтек призна, че напрежението преди и по време на финала на Откритото състезание на Франция по тенис е било огромно. В мача за купата полякинята се наложи с 6:1, 6:3 против младата американка Коко Гоф и реализира 35-ти следващ триумф, с което изравни върха на Винъс Уилямс (САЩ) през 21-ви век.

" Коко, ще намериш своята купа, сигурна съм в това. Много съм удовлетворена и щастлива, че всяка една част от екипа откри своето място, без значение от това, което се случваше. Преди две години купата в Париж беше изумителна, не съм го очаквала. Сега направих всичко, с цел да бъда тук, само че напрежението беше много огромно. Имам спомагателна мотивация, желая да се върна отново тук. Имам потребност от още опит. Искам да кажа и нещо към Украйна - бъдете мощни ", разяснява Швьонтек след финала.
 Непобедима! Ига Швьонтек победи на
Непобедима! Ига Швьонтек победи на " Ролан Гарос "

Полякинята победи с 2-0 сета тийнейджърката Кори Гоф

Полската тенисистка, която по време на целия шампионат носеше лента в цветовете на украинското знаме - синьо и жълто, завоюва купата на " Ролан Гарос " и през 2020 година.

" Разбрах доста през целия сезон - единствено небето са таван за мен. Успявах да се концентрирам единствено върху идната точка. Осъзнах, че не е по този начин елементарно в толкоз дълъг интервал от доста месеци. В момента съм залята от страсти. Втората купа тук е удостоверение, че няма нищо инцидентно. Искам да покажа неизменност. Радвам се, че бях съсредоточена две седмици и се задържах на това високо равнище ", сподели още Швьонтек.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР