Ига Швьонтек през тази година се превърна в олицетворение на

...
Ига Швьонтек през тази година се превърна в олицетворение на
Коментари Харесай

Успешно начало в Синсинати: Швьонтек надви комфортно бивша шампионка от Шлема

Ига Швьонтек през тази година се трансформира в въплъщение на думата доминация на женската тенис сцена и записа серия от 37 следващи победи, която завърши с провалянето ѝ в третия кръг на Уимбълдън. От този миг насам полякинята просто не е същата на корта, откакто опита в подготовката си за американското турне да завоюва купата в родната си Варшава, само че там инкасира първа загуба на клей за сезона, а след това през предходната седмица отпадна едвам във втория си мач на WTA-1000 конкуренция в Торонто.

Световната номер едно въпреки всичко продължава с цялостни сили на кортовете в Северна Америка и през днешния ден откри акцията си на,,хилядарката " в Синсинати, където при двете си участия досега в кариерата не впечатли, само че пък за сметка на това през днешния ден беше на равнище и надделя Слоун Стивънс, която е някогашна шампионка от US Open, в поредни елементи - 6:4 7:5. За Ига следва дебют в третия стадий на надпреварата в Охайо, където ще срещне една всред Мадисън Кийс и Йелена Остапенко.

Полякинята завоюва безпроблемно дебютното си подаване, като с нищо не се предполагаше развоя на дуела в идващите минути, когато пробивите се трансфораха в статукво, само че въпреки всичко Ига остана по-съобразителна на начален удар и поведе с 4:1. Стивънс бивайки окуражавана от сънародниците си по трибуните подсети за славните си дни в своята татковина и съумя да навакса пасива си, само че единствено с цел да забележим безспорната класа на Швьонтек в заключителната фаза от сета, когато с съдбоносен пробив излезе напред в общия резултат.

Втората част на процедура се разви аналогично и още веднъж посрещачите имаха своите мощни мигове, а още по-изненадващият миг бе, че американката съумя първа да осъществя пробив и поведе с 2:1. Шампионката от Ролан Гарос не падна по тил и скоро побърза да отговори с рибрейк, преди да разгърне цялостния искра на играта си, което я води до опция да сервира за крайния триумф при 5:3. Швьонтек в този миг се пречупи и позволи възобновяване на паритета, само че бе подготвила най-хубавото за най-после и след късен пробив в 12-ия гейм, когато надхитри в поредност от разигравания някогашната номер 3, се поздрави с успеха в мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР