Ига Швьонтек през настоящата тенис кампания не успява да наложи

...
Ига Швьонтек през настоящата тенис кампания не успява да наложи
Коментари Харесай

Смазващо: Швьонтек върза два геврека на финалистка от Ролан Гарос за успешен старт в Рим!

Ига Швьонтек през актуалната тенис акция не съумява да наложи същата си тази доминантност на корта отпреди година, когато записа 37 следващи победи, като даже и на клей, който е най-хубавата настилка за полякинята, то тя позволи да изгуби мач, въпреки и това да се случи против най-хубавата тенисистка до момента през 2023-та - Арина Сабаленка, на финала в Мадрид. Изминаха едвам шест дни от конфликта за оценката в испанската столица, като без време за губене, международната номер едно още през днешния ден се завърна на корта за акцията по отбраната на купата си на WTA 1000 конкуренцията в Рим, където потегли с погром над някогашната подгласничка от Ролан Гарос - Анастасия Павлюченкова, подчинявайки я за единствено 68 минути игра - 6:0 6:0.

Именно във Вечния град топ поставената е доказвала нееднократно какъв брой добре се усеща, като след трофеите си при последните две издания на надпреварата, то Ига наподобява устремена към реализирането на хеттрик в италианската столица, а идващото затруднение на пътя ѝ се явява една всред Леся Цуренко и 28-ата в схемата Бернарда Пера, която първата ракета на планетата надигра в Мадрид.

Още през цялото време на дуела Швьонтек засвидетелства желанието си да дирижира протичащото се, като ловко организираше акциите си в нападателен проект, с което не даваше никакъв късмет за отговор на рускинята и на бърза ръка излезе напред с два пробива задатък. Последва миг на ентусиазъм за тогавашната финалистка в Шлема, която напълно скоро се снабди с точка за рибрейк и първи гейм на сметката си, но до сходен процес на събитията не се стигна, откакто международната номер едно подвигна оборотите и " върза геврек " на съперничката си.

Във втората част превъзходството на полякинята доближи напълно нови небеса, при което тя лимитира всички шансове пред Павлюченкова за отговор, и можехме да забележим защитаващата шампионка в най-хубавата си светлина. Именно настроението в играта на Ига изигра основополагаща роля за това, че всичко ѝ се получаваше през днешния ден и тя приключи конфликта по допустимо най-впечатляващия метод, откакто " върза втори геврек " на рускинята. Любопитното е, че не за първи път на шампионата в Рим се случва Швьонтек да завоюва мач, без да отпусне нито гейм на своята съперничка, поради обстоятелството че на финала в италианската столица през 2021-ва година трикратната носителка на " мейджър " титли надделя със същия резултат някогашната номер едно Каролина Плишкова.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР