Ига Швьонтек обърна изключително сложен мач в Маями, за да

...
Ига Швьонтек обърна изключително сложен мач в Маями, за да
Коментари Харесай

Световната №1 се измъкна през иглени уши и мечтае за Слънчев дубъл

Ига Швьонтек обърна извънредно комплициран мач в Маями, с цел да доближи до осминафиналите на шампионата от сериите WTA 1000. Световната №1 изостана със сет, само че завоюва с 6:7, 6:4, 6:4 против Линда Носкова от Чехия, която се оказа най-трудният противник на преобладаващата мощ в женския тенис, за седмицата във Флорида дотук.

31-вата в ранглистата Носкова загуби по напълно друг метод в третия кръг на огромния шампионат в Индиън Уелс от Швьонтек, единствено преди десетина дни. Тогава резултатът бе 4:6, 0:6, а международната №1 на практика мина на церемониал пред чехкинята.

Сега нещата бяха напълно разнообразни.

Стартът бе в прочут темп - Ига проби още първото подаване на Линда, само че изненадващо позволи мигновен рибрейк. При 3:2 пристигна нов пробив за любимеца, което като че ли значеше завършек на очакванията на Носкова за първия сет. Но тя върна и този брейк при 3:5, след това стабилизира играта си и вкара нещата в тайбрек.

Там полякинята имаше сетбол на свое подаване, само че не съумя да го осъществя. И при 7-9 първият сет отиде за Линда.

Втората част потегли с два бързи пробива на Швьонтек, като сетът бе извоюван безаварийно. В третия стигна един брейк за 3:2, а след 2 часа и 42 минути борба, Ига най-сетне подвигна победно ръце.

Тя се цели в Слънчев дубъл - две победи от шампионатите в Калифорния и Флорида, които са един след различен в месец март по традиция. Титлата в Индиън Уелс към този момент падна в ръцете на международната №1.

На осминафинал я чака рускинята Екатерина Александрова (№16 в ранглистата), победила тази заран сънародничката си Анастасия Павлюченкова с 6:4, 3:6, 6:3
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР