Ига Швьонтек може да е само на 20 години, но

...
Ига Швьонтек може да е само на 20 години, но
Коментари Харесай

15-та поредна победа: Швьонтек подчини Квитова в битката на шампионките от Шлема

Ига Швьонтек може да е единствено на 20 години, само че има изключителна зрялост на тенис корта и постоянно е в положение да вземе вярното решение. Полякинята се намираше в серия от 14 следващи победи, като завоюва две следващи трофеи от категорията WTA 1000 и наподобява изцяло подготвена да завоюва нова такава. Топ поставената се класира за полуфиналите в Маями, надигравайки Петра Квитова в борбата на някогашните шампионки от Шлема и за следващ път сподели за какво ще оглави международната класация от идния понеделник - 6:3 6:3. По този метод Швьонтек си обезпечи полуфинален конфликт с локалната фаворитка Джесика Пегула, която се възползва от отказването на Паула Бадоса, с цел да продължи напред в шампионата.

Двубоят стартира равностойно и Квитова даде сериозна поръчка, че надалеч не счита да отстъпва елементарно в този самобитен конфликт на поколенията. Чехкинята играеше доста покрай главната линия, а нейният сервис беше добре познатото оръжие и носеше голям брой лесни точки на международната номер 32. Все отново по-младата тенисистка не се огъна под натиска и чудесно контрираше от своята бекхенд страна, с което си създаваше опция да обърне разиграването в своя изгода и скоро нещата си пристигнаха на мястото, защото фаворитката осъществя пробив за 4:2 и се поздрави с триумфа в откриващата част.

Квитова продължи да се бори във втория сет, само че срещаше съществени компликации на личен сервис и трябваше да се влага на най-много за спечелването на всяка една точка. Двукратната шампионка от Уимбълдън опитваше всичко допустимо, с което да изкара Швьонтек от равновесие и можехме да забележим непрекъснати смени на темпото посредством къси топки, както и излизания на мрежата.

Дори това обаче се оказа незадоволително в задачата да бъде спряна полякинята, тъй като тя имаше подобаваш отговор за другите способи на левичарката и видяхме няколко блестящи минаващи удари от нейната ракета, с които тя взе съдбоносен задатък в резултата, а след това още веднъж отмъкна съперниковото подаване и изцяло закономерно доближи до крайната победа.

Doha semifinal ✅
Indian Wells semifinal ✅
Miami semifinal ✅

The stunning run by continues
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР