Ига Швьонтек категорично се превърна в абсолютен доминант на женската

...
Ига Швьонтек категорично се превърна в абсолютен доминант на женската
Коментари Харесай

Безметежен старт: Швьонтек разгроми световната №8 в първия си мач от Финалите на WTA!

Ига Швьонтек изрично се трансформира в безспорен доминант на женската тенис сцена през тази година и откакто записа на името си куп върхове и оценки, разумно влезе в ролята на любимец за купата на шампионата на най-хубавите осем за сезона във Форт Уърт. Полякинята през днешния ден излезе в откриващия си мач за надпреварата против друга мощно прогресирала в последните месеци тенисистка в лицето на Дария Касаткина, като затвърди отличната си серия против международната номер 8 и се поздрави с успеха в поредни сетове, надигравайки я за пет път в хода на годината - 6:2 6:3. С триумфа си лидерката в класацията на WTA оглавява група А, в която още попадат Кори Гоф и Каролин Гарсия.

Още в самото начало на дуела Ига даде ясно да се разбере, че се усеща изцяло уверена в качествата си и с поредност от печеливши отигравания си завоюва пробив задатък в резултата. Полякинята след това на собствен ред трябваше да се оправя с компликации на начален удар, които обаче съумя да преодолее с лекост и беше безкомпромисна по отношение на противничката си, удвоявайки преимуществото си, с което записа и дебютния сет на сметката си.

Подемът в представянето на международната номер едно се забелязваше с просто око и вариацията в ударите, с която шампионката от Ролан Гарос и US Open ловко бораваше, даде своето отражение върху резултата, който набъбна до 3:0 в интерес на фаворитката. Швьонтек по сходство на предходния сет трябваше да мина през слаб гейм на сервис и отразен брейкбол, с цел да докара събитията до предстоящ процес, узаконявайки 65-ата си победа за сезона.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР