Ига Швьонтек и Арина Сабаленка се отдалечават все повече от

...
Ига Швьонтек и Арина Сабаленка се отдалечават все повече от
Коментари Харесай

По-добри от останалите: Швьонтек срещу Сабаленка за титлата в Мадрид


Ига Швьонтек и Арина Сабаленка се отдалечават от ден на ден от останалите тенисистки и демонстрират, че все още са играчите с най-хубава форма. Двете ще дефинират и кой ще завоюва купата от WTA 1000 шампионата в Мадрид.

Доминацията им ясно се видя в полуфиналите, където и двете направиха чисти победи, а три от четирите играни сета приключиха 6-1.

Полякинята отстрани Вероника Кудерметова с 6-1, 6-1, а тенисистката от Беларус се оправи с Мария Сакари с 6-4, 6-1.

Сега Швьонтек излиза против Сабаленка в 19:30 часа, като в общия баланс води с 5-2 победи. Това ще е едвам третият път за последните 40 години, в който първите две тенисистки в ранглистата излизат на край на клей за повторно в границите на един сезон.

Двете дефинираха и шампионката в Щутгарт, където международната №1 отбрани трофея си в повтаряне на миналогодишния край.

Швьонтек е любимец и в този момент. Миналата година тя стартира поредност, която доближи 37 следващи победи. Към края на сезона Елена Рибакина и Барбора Крейчикова схванаха какво е да победят полякинята, само че в този момент тя още веднъж е във вихъра си и към този момент има баланс от 9-0 на клей, като е спечелила 46/49 мача от алено, считано от Ролан Гарос 2020 насам.

В последния мач сред Швьонтек и Сабаленка несъмнено имаше завързани моменти и доста интензитет, само че един път откакто откри превес, шампионката повече не погледна обратно.

Арина Сабаленка увери, че си е извлякла изводите от Щутгарт и даже се пошегува, че към този момент е по-възрастна и по-опитна, предвид на това, че отпразнува 25-ия си рожден ден в петък. В Мадрид обаче направи усещане, че още с идването си международната №2 стартира да тренира доста и искаше бързо да се нагоди към по-различните условия.

Щом е стигнала до финала, наподобява, съумяла е да се оправи със задачата. От три години насам обаче няма състезателка, която е спечелила повече мачове на клей от Швьонтек, а Сабаленка загуби последните си три срещи против тази съперничка на алено – финалите в Щутгарт през 2022 и 2023 и миналогодишният полуфинал в Рим.

В Мадрид въпреки всичко изискванията са малко по-различни. Макар и на моменти да се преекспонира с по-голямата надморска височина, играчите въпреки всичко регистрират този и други фактори. По отношение на това, за Сабаленка може да бъде и малко по-лесно, до момента в който Швьонтек едвам за повторно играе в шампионата и за първи е толкоз напред. Но дали това ще е задоволително?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР