Ига Швьонтек бе установила пълна доминация в WTA Тура през

...
Ига Швьонтек бе установила пълна доминация в WTA Тура през
Коментари Харесай

Експресно начало: Безпощадна Швьонтек загуби само 3 гейма на старта в Торонто!

Ига Швьонтек бе открила цялостна доминация в WTA Тура през първата половина на сезона и се намираше в серия от 37 поредни победи, която обаче откри своя завършек на Уимбълдън в лицето на Ализе Корне. Впоследствие полякинята изпита съмнения и на шампионата във Варшава, допускайки загуба от Каролин Гарсия, заради което съществуваха известни въпросителни за това по какъв начин ще започва сезона си на хард в Северна Америка.

През днешния ден лидерката в международната класация обаче изцяло разсея сходни подозрения, защото бе непоколебима в първия си дуел на WTA 1000 шампионата в Торонто, където откри акцията си с безапелационен триумф над Айла Томлянович, реализиран за 65 минути игра и крайното 6:1 6:2. В борба за място на осминафиналите топ поставената ще се изправи против победителката от конфликта сред Беатрис Хаадад Мая и финалистката от миналогодишния US Open - Лейла Фернандес.

От самото начало на срещата международната №1 доминираше събитията на корта чрез чудесно ориентираните си и пласирани в ъглите удари. Бидейки извънредно нападателна при посрещане и поемайки самодейността още с ретура, Швьонтек небрежно реализира два пробива и си построи солидна преднина от 5:0, а не след дълго получи и преимущество в обособените елементи.

Серия от пет следващи пробива беляза началото на втория сет, от която победителка излезе най-високо поставената тенисистка в схемата - 3:2. Тя продължаваше да бъде безпощадна от ретур и в същото време съумя да възвърне ритъма си на начален удар, с което фаворитката лиши Томлянович от шансове за поврат и напълно скоро се поздрави с крайния триумф.

Back to winning ways
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР