If you really wanna hear about it, дет почва Селинджър:

...
If you really wanna hear about it, дет почва Селинджър:
Коментари Харесай

Res LVI: Безпросветен абсолютизъм

If you really wanna hear about it, дет почва Селинджър: Цветанов, този Jaime Lannister на свободното слово, присъединил и думата “наратив ”, въпреки да не я знае (и напълно не на място)... Не мога да спра да се дръзвам. Вие го избирате тоя “мойто IQ не е на 100 % ”, не аз. Помислете.
 Любослава Русева: Цветанов като “То ” и публицистиката като тип почистване  Res LV: What the fuck right now?!?  Юлиан Вергов: Самообразованието, неналичието наизуст и отнетата приятност
***

Цветанов, този политик manqué, този милиционерски Робин, правилен sidekick (и chouchou) на шефа на цялата дивотия и нечовешките обири - “Буцман ”.

***

ГЕРБ: “Костенурски бяг ”, както се споделяше дамата на Ягуарова лапа в “Апокалипто ”. Тези две думи като че ли обобщават тяхното ръководство. И още: зеноновата апория, прегледана през ГЕРБ, удостоверява – назад на зеноновата концепция, - че Ахил е бил по-бърз.

***

Но да надградя и аз: гербаджийският Ахил тича заднешком. И това ще го схванат децата ви.

***

Да сме почтени: даже локалните феодали на ГЕРБ са някак изморени от ГЕРБ. Дори те усещат през дебелата си, байганьовска кожа, че нещата не вървят и почват да се ослушват и леко да “сондират ” Българска социалистическа партия. Защо ли? Защото единственият гербаджийски проект за избавление е следният: да приготвят възможен “експертен ” кабинет, отпред с Горанов или някоя друга високопрофилна калинка. Ако е Горанов, ще бъде уверено подсилен от държавната олигархия - и, несъмнено, от Нова.

***

Щот патротчетата, с опрощение, ще се насерат на евроизборите, и това ще даде чудесна опция на Буци да плесне с ръце и да каже, “ами ето, в този момент имам избавителен проект за България ”.

***

А истината е следната: ГЕРБ и Буци усещат към този момент и с кожата си, че всички са изтощени от тях, в това число и най-много хората по места. Затова България от ден на ден замязва на строително (ремонтна) площадка, а Буцката знае единствено по какъв начин да разпределя порции. Hence – Кирчо, ти ще вземеш Нова.

***

Добре, че са американците, които не разрешиха договорката за bTV – макар напъните на постструктуралиста Цветанов. В противоположен случай мутро-милиционерската власт щеше да лапне и другата телевизия.

***

Иначе, за Кирчо: 185 млн. евро (ако въобще това е вярна сума) не се избиват по никакъв начин посредством телевизия, била тя и национална. Просто ГЕРБ усещат, че изпускат работата (и благосклонностите на своя средновековен електорат по места, който за броени минути ще се врътне към нова власт, щот от лакомия им стопираха кинтите, а това междинният кюстендилец няма да го прости). Ерго, вършим това, което можем – разпределяме “порции ” към държавната олигархия. Ти зЕми Нова, ти строй “Хемус ”, etc.

***

То към този момент не е въпрос на glitches при тези: то е редовно срутване. И има незабавна потребност от депатриотизация, в случай че ме разбирате.

***

ГЕРБ, милиционерските души, от дълго време към този момент не са калинки, а скакалци – изяждат навсякъде самото бъдеще на тази нация.

***

И техният основен юридически полуръст – Данаил Кирилов, който е толкоз, хм, intellectually challenged, че написа “незнам ” слято, - е един от главните герои на този неук максимализъм. И поради такива the fabric of our society is coming apart like a damp digestive biscuit.

***

Този Данаил ми припомня за Кренкбий, в днешната държавна репресивна и правосъдна машина. Цацаров, несъмнено, не е чел Анатол Франс.

***

Всъщност Безкнижния е добър единствено в едно, след следващия залп байганьовски простотии с Медведев, с които ни загробва – гушва дребни партии, дава им малко парче от тортата, само че никоя от тях до момента не схваща, че приказваме за боа констриктор. Така ще стане и с “обременените патриоти ”. Вече почват да ги завършват – в това число и посредством “изчисленията ” на гербаджийските организации.

***

Тук обаче има и нещо по-важно. Голяма част от електората на “патриотите ” гласоподава в така наречен “ляво ”, т.е. за Българска социалистическа партия. И аз, без да съм “шаман ”, планувам отлив от русофилските гласове за “патриотите ” към “неоконсервативната Българска социалистическа партия ”. Избягвам да я назовавам “левица ”, щот в нея няма нищичко ляво. Заради умората от ГЕРБ Българска социалистическа партия “качва ” – макар че Корнелия единствено аби кислорода.

***

По мотив визитата на Медведев: всички шишковци, отпред с Буци, не помнят най-важното – че Русия е страна с непредсказуемо минало.

***

Да изтъквам сътрудника Бакалов: “Чужди вложители се изнасят от България, директните непознати вложения през последните три години са спаднали пагубно, българи не престават да емигрират заради ниски приходи у нас, огромна част от популацията работи сезонна работа в други страни, с цел да се устоя ”. И това на фона на бодрото ГЕРБ-соц-type рапортуване в множеството медии.

***

BTW, режимът на Борисов, въпреки и “хлабав ” спрямо неговия влажен сън Орбан, в действителност върви към “безпросветен максимализъм ”, тирания на тъпите копелета от низините. Нещо като съумял милиционериат, да пази Господ.

***

Но всички ние, прозападните демократи, също сме отговорни – всеки ден отстъпваме по малко “територия ”. С безразличие, с омерзение, с безмълвие, с ентусиазъм да се махаме от кочината, с “ами кво да се борим, то всичко е ясно ”, с дежурни позиции за това или това, които никой не чете.

***

Възможно ли е същинско ново дясно, което не се готви (пак) за патерица на полицаите? Answers on a postcard.

***

Didactica magna. Трябва да спра, знам.

***

Но не мога. Все повече залитаме към орбанов едноличен режим. Сещам се за нещо в действителност занимателно, и съгласно мен сме на броени месеци от това: някъде в края на 20-те Сталин, чудовището на чудовищата в историята, почва да подозира вдовицата на Ленин Надежда Крупская в съглашателство с “троцкистката група Зиновиев-Каменев ”. И споделя нещо chillingly занимателно (не знаем дали не е анекдот, само че е в категорията se non è vero etc.): “Другарко Крупская, да не се наложи да търсим нова вдовица на другаря Ленин, гагага? ”

***

Бдете.

***

Разбира се, да ценим най-важното – че сме в удивителен дълъг интервал на международен мир, най-много с помощта на Европейски Съюз, че никому не се постанова да умира за концепциите си; само че и да си даваме сметка, че благодарение на хамската тукашна власт и цифровото опростачаване към този момент никой не прави разлика сред, да речем, културолог и проктолог.

***

Специално към “софиянци ”: Фандъкова, която трансформира този град в ултимативната гербаджийска крадлива кочина (вкуса й няма да разясня, на всички места единствено броени хора са дарени с добър усет, плод на дълго визуалистко и всякакво обучение) нещо се е скарала със столичния “касиер ” Орлинчо. Това в действителност е превъзходен образец по какъв начин качеството на живот на всички ви (включително в други градове) се утежнява поради безобразните обири. Толкова ли не можаха да се “посъветват ” с архитектурния указател на Нойферт?!!? И да поканят нов немски проектант, все едно нов Грюнангер?

***

Мда. Трябва да си дадем сметка за огромните въпроси, а не по какъв начин мутрата ще се избави: че с помощта на Европейски Съюз тук потегля някаква стопанска система, само че безусловно няма подготвена работна ръка, щот повече или по-малко е избягала в Европейски Съюз. И това е огромна заплаха – всичко отвън София като плебс в действителност ще гласоподава за отвратителните “червени ”, горди наследници на главорези.

***

Още нещо доста значимо: стотици хиляди наши емигранти на Запад не могат да гласоподават – или не им се занимава. Те също са отвратени от ГЕРБ – щот няма освен машинно, само че и електронно гласоподаване, а мутро-милиционерската страна, подвластна на безпростветния максимализъм, преднамерено не тe улеснява. Щот не желае, не й е преференциално.

***

Но да си признаем: в случай че ГЕРБ и Българска социалистическа партия (под вещото управление на ДПС) не съществуваха, някой трябваше да ги съчини. Se non ci fosse, bisognerebbe inventarlo.

***

И в този момент тази тройна коалиция в кражбите е безмилостна като СМЕРШ. Липсват единствено шарашките – домашните затвори-лаборатории за значими учени при Сталин.

***

ГЕРБ ли споделих?! ГЕПП, more like.

***

Колегата Райчев обича да рисува безкнижния “трети ” Борисов като “международник ”, въпреки и с малко pinch of salt. Но истината е – освен поради незнаенето на език, което, единствено по себе си, е смазваща дивотия, - че нашият полицай, попаднал ненадейно в интернационална среда, does sweet fuck-all, да не започвам за неговото продължаващо ананкастно разстройство. Борисов, да сме почтени, е нещо като 130 кила неодухотворено месо, и това няма по какъв начин да се промени.

***

А в действителност какъв брой е просто: гласуваш за някоя от ГЕРБ, Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи, само че не си в положение да навържеш естествената аристотелова (а не по-сложната модална) логичност: че гласът ти рано или късно те хлопва откъм гърба по врата, и гласуваш срещу себе си. Ако въобще гласуваш.

***

Няма среда, дребният и междинен бизнес са оседлани с регулации и всевъзможни тъпотии, няма действителни обществени разноски (освен за циганите), няма работеща стопанска система, оставате си най-бедни в Европейски Съюз. Има единствено великански отхапвания като от мерлина в “Старецът и морето ” – на места некво парче автомагистрала, на места некъв ремонт, на места в действителност нищо.

***

Мутренският ред.

***

Тук на драго сърце ще изтъквам някакъв доста интелигентен, по моему, коментатор в обществените мрежи: мутренският ред не е резистентен и самоподдържащ се, той изразходва запас, който не е в положение да сътвори, а унищожава – обществен, честен, културен, всевъзможен запас. Мутрите не влагат – те употребяват. И резултатът е този срив на всички равнища, в който живеем.

***

Хайде отново признание: Борисов Безкнижния не схваща, че таман държавните олигарси като Кирчо и Пеевски ще го приключат, това е главен принцип в мафията. В момента се пробва да се избави, раздавайки части от баницата, само че недоразбира, че в действителност страната се ръководи не от него, а от олигарсите и Движение за права и свободи. И последните му грабежи посредством съответните медиатори не му вземат решение този дълготраен проблем. А най-забавното е, че таман той ги сътвори, и в този момент - като че ли по гоголевски - ще им стане жертва.

***

Корифеят ще бъде смачкан от сякаш другарските му хореги, в случай че си послужим с термини от Древна Елада.

***

Но то, както бих го съветвал, всеки ден, на неговия език: требе да се чете, да се чете требе.

***

Всъщност: аре махай се, аре аре махай се. Някой по-лабилен би споделил, fuck off and die, ти мутренско, крадливо и жалко копеле, което безусловно затри европейската ни мечта; вземи си Българска социалистическа партия под мишница и се махай.

***

Без теб можеше да сме най-малко Словения.

***

И така, остават тия трите: религия, вяра и обич, само че най-голяма от тях е любовта (1 Коринтяни, 13:13).

***

П.П. С цялото ми почитание към Елена Йончева, изразът, че ГЕРБ са “банда с предводител ” не е неин, а мой, още през есента на 2014 тук, в Offnews. Разбирам, че тя желае да театралничи като съпротива (докато скрито се съглашават с “главатаря ”), само че истината си е истина. Anyways.

Oще на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov

NB! Адвокатът на OFFNews.bg припомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става единствено с категорично документално позволение от OFFNews.bg и създателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР