Идването на есента носи промени в природата, в начина ни

...
Идването на есента носи промени в природата, в начина ни
Коментари Харесай

Есента носи със себе си много опасности за тялото, ето как да се предпазите

Идването на есента носи промени в природата, в метода ни на живот и в човешкото тяло.

Независимо дали става дума за суха кожа или нараснал косопад, телата ни сигурно минават през някои естествени промени, които могат да бъдат научно обяснени по това време на годината. Излишно е да се споделя, че те се разграничават от човек до човек.

„ Bright Side “ разкрива тайната на нашите “есенни тела “:

Един от най-големите резултати на есента върху тялото ни е сухата кожа. Дерматолозите са потвърдили, че всяка сезонна смяна в температурата работи като потрес, нарушавайки типичния химичен баланс и причинявайки сухота. Есента не е изключение.

Един бърз съвет: поддържайте кожата си хидратирана, като пиете вода и консумирате богати на вода храни. Не забравяйте да употребявате овлажнители.

Косопад

Това е изключително постоянно и до момента в който някои се опасяват да не останат плешиви, други го намират за обикновено през този сезон. Причината за косопада през есента е остатъчният спомен от еволюцията. Човек се нуждае от спомагателна коса през лятото, с цел да защищити скалпа си от UV светлина, само че щом тази отбрана към този момент не е нужна, косата стартира да пада.

: За да поддържате косата си здрава през есента, би трябвало да я запазите хидратирана, да избягвате миенето с гореща вода и да вършиме постоянни разтривки на скалпа.

Спане по-дълго от нормално

Намаляването на количеството дневна светлина през есента се отразява на цикъла сън-будност на тялото. Колкото по-малко сте изложени на светлина денем, толкоз повече се чувствате изтощени.

: Опитайте се да се наслаждавате на слънцето постоянно, когато е налично, и да си почивате колкото можете повече – сигурно няма да ви навреди.

Консумация на " мазни " храни

Есента е сигнал за края на лятото и идването на зимата, тъй че мозъкът ни изпраща сигнали до тялото за увеличение на производството на мазнини. Започваме да ги трупаме, с цел да се подготвим за зимата и да преживеем по-ниските температури. Така във време, когато времето е студено, се нуждаем от храни, богати на въглехидрати и мазнини.

Най-доброто, което можете да извършите, е да сте оптимално дейни и да контролирате храненето си, с цел да избегнете здравословни проблеми.

Тревожността пораства

Преходът от лято към есен може да повлияе на настроението ни – това се назовава сезонно афективно разстройство (САД). Есента натрупва паника заради началото на новата образователна година и страдание, че не сте постигнали мечтаните цели през лятото.

Ако се чувствате изтощени, пробвайте се да участвате в действия навън и да се наслаждавате на слънчевата светлина колкото е допустимо повече. Витамин D играе голяма роля в регулирането на настроението и битката с депресията.
 Жажда и тъмна урина може да издават рискова болест Жажда и тъмна урина може да издават рискова болест
Британски учени организираха най-голямото до момента изследване на пациенти с рак на панкреаса и дружно с към този момент известните 21 признака на това о...

Есенното слънце може да повреди очите 

През есента слънцето е едва и общото количество UV радиация е високо, което излага очите ни на заплаха. Това даже може да докара до съществени положения, като фотокератит – прекалено излагане на UV излъчване, което може да докара до изгаряния на роговицата и/или конюнктивата.

Защитете очите си, като носите слънчеви очила или шапка.

Податливост на вирусни болести

През есента климата се трансформира, а с това и температурите. Това основава удобна среда за разпространяване на грип и други вируси, което прави хората по-склонни да се разболеят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР