Идването на есента много често се свързва с чувството на

...
Идването на есента много често се свързва с чувството на
Коментари Харесай

Сила от и за природата - да посадим дръвче

Идването на есента доста постоянно се свързва с възприятието на загуба и горест, със усилване на депресивните признаци и впрочем, все неприятни неща. Всъщност сезонът просто предлага по-различни благоприятни условия да се разтоварваме и забавляваме и, в случай че успеем да се нагодим и да се възползваме от тях, може да се почувстваме също толкоз енергични и радостни, каквито сме през лятото.

Ако помислим малко по-лирично, можем да интерпретираме опадването на листата през есента, като самобитен жест на разголване на природата и изложение на подготвеност да я прегърнем и да се слеем с нея.

Можем да създадем това по доста способи: като се разхождаме по-често в парка или измежду горите, като прегърнем дърво, което съгласно някои е доста зареждащо, като съберем естествени знаци на есента – листа, кратунки, тикви, и аранжираме с тях дома си или, като засадим дръвче.

Ноември е доста уместно време за последното – почвата е задоволително влажна, листата на широколистните типове към този момент са окапали, а в това време към момента има хубави и слънчеви дни.
Тази активност с изключение на, че ще е от изгода за природата, оказва удобно въздействие и върху извършващия я:

Доказано е, че работата на чист въздух и измежду природата оказва помощ за редуцирането на напрежението и напрежението.
Физическото натоварване, обвързвано с нея ускорява кръвообращението и с това усъвършенства процесите в организма.
Засаждането на дръвче е нещо положително, а правенето на положително автоматизирано кара човек да се усеща по-добре…

Плюсове има доста, само че в случай че към този момент сте харесали концепцията, да преминем към работата.

Необходими са принадлежности – лопата, вероятно търмък, по-голям съд за вода и по избор ръкавици за дамите. Фиданки се намират в разсадниците и по никакъв начин не са скъпи. Необходимо е да съобразите типа им с естествените условия на мястото, където сте решили, че ще живеят за в бъдеще. В разсадника биха могли да ви оказват помощ във връзка с това, а и давайки ви насоки в главните правила на засаждането и развъждането на фиданката. А в случай че се чудите във връзка с мястото, където ще засаждате, тъй като да речем сте градско чадо и нищо не ви свързва със села и дворни места, може да помислите за следните разновидности: парка, двора на детската градина на детето ви или този на другар, който не сте виждали от доста време. Първите два, изискват позволение, а последния е превъзходен мотив да занесете на приятеля си подарък – фиданката, да си побъбрите и да се позабавлявате дружно, засаждайки я.

Хубаво е, в случай че в близост има други дръвчета да спазите отдалеченост сред тях и вашето, тъй като в противоположен случай ще си пречат. Разстоянието следва да бъде не по-малко от пет метра.
След като сте закупили фиданката не би било добре да се бавите със засаждането й – най-добре ще стане, в случай че то се направи същия или на идващия ден. Поради това планирайте мероприятието, съобразявайки се и с прогнозата за времето – избирайки си прекрасен ден ще си прекарате доста по-добре.

След, като към този момент мястото е определено може да се пристъпи към копането. Необходима е дупка към веднъж по-голяма от корените на дръвчето. То се слага вътре, намества се, с цел да е добре изправено и се покрива с пръст, която е желателно да е колкото се може по-богата. Покрива се с пръст до малко над коренчетата, заравнява се и се затъпква добре. Пръстта би трябвало да е в действителност добре уплътнена към корените, с цел да е устойчиво дървото и да устои на ветрове или други тествания. За задачата може и да се привърже към спомагателна конзола. Накрая се полива щедро с вода и готово.
Никак не е мъчно и даже може да бъде занимателно, в случай че се съчетае с пикник, а в случай че имате деца и те участват на засаждането още по-добре.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР