Идвам от управителен съвет на ДФ Земеделие. Стигна се до

Идвам от управителен съвет на ДФ Земеделие. Стигна се до ...

Десислава Танева: Евдокия Кръстева смени Иванка Багдатова във ДФ ”Земеделие”.

Идвам от управителен съвет на ДФ ”Земеделие”. Стигна се до освобождаване като зам.-директор на Иванка Багдатова и избрахме Евдокия Кръстева - понастоящем експерт и началник-отдел в МС. Била е главен секретар на ИА ”По лозата и виното”, била е наш представител по кохезионната политика в Бррюксел. Надявам се, че ще се справи със задълженията си.
Това заяви новият-стар министър на земеделието Десислава Танева.

 

Тя коментира и темата за къщите за гости: Усещането за корупция е доста тежко. Корупционният риск - също. Какви са размерите - проверяват всички къщи за гости. Съмнението, че в тях може да възникне корупция бяха още в първия ми мандат като министър. Последният сключен договор е от септември 2014 г. Съмненията бяха от такива проверки. Имах съмнения, че ползвайки програмата, има по-висок риск за тази програма, но не и за изпълнението на целите, каза Танева и посочи, че при далаверите с къщите за гости, тя не е била министър.

 

Всеки случай  за къщите за гости трябва да се проследи и да се види дали има субективен елемент. Или е имало заобикаляне на правилата или процедурата не е проведана по правилата. Това е проследимо. Сега се проверяват всички къщи за гости. В момента няколко човека преснимат цялата документация на всеки проект на къщите за гости. Ще се приложат санкции с цялата строгост на закона. За да се изкривява една мярка, която има потенциал в селските райони, каза още тя.

 

Нямам къща за гости. Декларирала съм си всички придобивания, всико, което се декларира по закон, информира тя.

Източник: frognews.bg