Идвам от Управителен съвет на ДФ Земеделие, който свикахме вчера.

Идвам от Управителен съвет на ДФ Земеделие, който свикахме вчера. ...

Танева освободи Багдатова и назначи на нейно място Евдокия Кръстева.


Идвам от Управителен съвет на ДФ "Земеделие", който свикахме вчера. Точка първа от 13 на днешния дневен ред беше освобождаването на г-жа Иванка Багдатова - Мизова, избрахме г-жа Евдокия Кръстева на нейно място. Това съобщи министърът на земеделието Десислава Танева в предаването "Лице в лице" по bTV.

Кръстева има две магистратури - по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство. В периода февруари 2001 г. - юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел.

От юни 2008 г. до момента работи в Министерския съвет като държавен експерт в дирекция "Централно координационно звено" и началник-отдел в дирекция "Мониторинг на средствата от ЕС".

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов изтъкна като причина за напускането на земеделския министър Румен Порожанов, това че не е освободил от поста Иванка Багдатова - Мизова, чието име бе замесено около къщите за гости.

Статистиката ще допълни първа жена и първи повторил земеделски министър. Статистиката в крайна сметка е никому ненужна, важно е какво ще се свърши, коментира Радева.

Очаквайте подробности.

 

Източник: dir.bg