Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от

...
Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от
Коментари Харесай

Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от властта

Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват още веднъж от властта. Нанасят се поредност мощни, да не кажа смъртоносни удари по обединението „ Обединени патриоти “. Тя към този момент е в клинична гибел, разпада се и управническата коалиция, съобщи политологът проф. Александър Маринов.

Въпросът е кой тласка Сидеров в тази посока. Единият вероятен отговор, който наподобява малко евентуален, е това да са сили външни на държавното управление, които желаят да го съборят. Втората опция, което аз от дълго време предвиждам, е, че идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват още веднъж от властта, както го вършат постоянно до момента. Трябва им мотив. Поводът евентуално ще бъде още веднъж невъзможността да ръководят поради сътрудниците, защото те са се разпаднали, изпокарали и не може към този момент да се ръководи. Тази логичност напълно обслужва желанията на Борисов да се измъкне. Той в никакъв случай не е изкарвал до дъно ръководство и в този момент още по-малко ще има желание да го изкара, тъй като нещата не са добре. Сидеров прави тази работа, а той на какво разчита, не ми е ясно, разяснява още той пред БНР.

Политологът счита, че скоро ще би трябвало да се дава отговор на доста тежки въпроси и е по-лесно да се излезе от ръководството. "Реалното състояние е доста по-различно от розовите сънища и доклади на държавното управление ", безапелационен е той.

Според проф. Маринов е правилно изказванието, че рецесията в държавността и институциите е докарала рецесия в Търговския указател:

„ Едната версия е, че са изгорели дисковете, има и други версии, които циркулират. Това е единствено един образец по какъв начин към комплицирани въпроси се подхожда обикновено, примитивно, все едно че завъртаме крушка на полилея. Колкото по-сложни са механизмите за ръководство на страната, толкоз по-сериозни условия има към тези, които ги управляват. Сравненията на министър-председателя са доста обикновени. Предназначението на Строителния контрол е едно. В случая става дума за управнически и политически надзор, защото имаме цяла Агенция „ Електронно ръководство “.

"Защо в този момент, откакто е избухнала такава рецесия, би трябвало да се направи сходен одит? За да се отива към електронно ръководство, с цел да се внедряват тези разнообразни онлайн услуги, нали би трябвало един прелиминарен одит, който да откри какво е наличното положение и до каква степен можем да си позволим или сме подготвени за такива практики. С една дума – нашата държавност е едно лустро – тънко, фино лустро, а под него е прогнило. Нищо чудно на следващия ден да се случи нещо сходно на второ и на трето място, то непрестанно се случва в разнообразни области. Защо тази гениална концепция на Борисов да важи единствено за публичните поръчки за електронно ръководство. Навсякъде това е годно основание – че най-ниската цена се трансформира в една малка врата за далавери “, разяснява проф. Маринов.

По думите му най-важно е качеството и обществото е готово да заплаща, стига да заплаща за качество и надеждност.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР