Идва нова икономическа криза, но такава винаги идва веднъж на

...
Идва нова икономическа криза, но такава винаги идва веднъж на
Коментари Харесай

Експерти: Задава се нова икономическа криза

Идва нова икономическа рецесия, само че такава постоянно идва един път на към 10 години. Разбира се, спадовете не постоянно значат рецесия, само че ние сами я провокираме, тъй като непрекъснато напомпваме растежа, напомпваме парите и я предизвикваме да ни удари. Това съобщи в утринния блок на Нова тв Петър Ганев от Института за пазарна стопанска система.

,,При нас рецесията, както нормално, ще пристигна на по-късен стадий. Помните, че при последната международна икономическа рецесия от 2007 година тя пристигна при нас към 2009 година Така че до момента в който дойде при нас, тя първо ще мине през Западна Европа'', изясни специалистът.

,,Трябва да бъдем подготвени, макар че икономическата ни конструкция е много по-добре, в сравнение с беше преди 10 години. Но евентуално износът ни ще бъде ударен'', предвижда Ганев.

По думите му икономическата конструкция стартира да се срутва тогава, когато при лимитирани запаси всички стартират да употребяват и влагат.

,,Кризата е нещо обикновено, защото и пазарните резултати от време на време се водят от доста емоции'', добави по тематиката другият икономист в студиото Атанас Пеканов.

Според него един от методите за попречване на рецесията е да се вършат вложения, а не толкоз рестрикции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР