Идва нова ера в отношенията ни със Сърбия. Това е

...
Идва нова ера в отношенията ни със Сърбия. Това е
Коментари Харесай

Лидерът на косовския парламент: Идва нова ера в отношенията ни със Сърбия

Идва нова епоха в връзките ни със Сърбия. Това е споделил ръководителят на косовския парламент Кадри Весели, съобщи сръбското радио Б92.

Според водача на депутатите в Прищина неговата страна може да понижи митата върху стоките, внасяни от Сърбия. "Тази крачка ще даде началото на нова епоха на връзките ни с Белград – епоха на съдействие и връзка ", декларирал е още той.

Весели обаче акцентира, че възможното понижаване на таксите ще бъде краткотрайна мярка. "Ние сме подготвени да подновим разговора със Сърбия, само че в случай че оттова не признаят обстоятелството, че ние сме самостоятелна страна, ние ще върнем митата ", е показал още законодател номер едно на най-младата балканската страна.

Френският президент Еманюел Макрон по време на завършилото през вчерашния ден двудневно посещаване в Белград е изразил своето предпочитание да поеме самодейност за възобновяване на разговора сред двете страни.

Белград и Прищина са водели договаряния под егидата на Европейския съюз. Диалогът е бил замразен откакто Косово наложи мита от 100% върху сръбски артикули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР