Идва ми да я запаля. Ако някой иска да ти

...
Идва ми да я запаля. Ако някой иска да ти
Коментари Харесай

Орлин Владимиров казал на приятел малко преди убийството на Евгения: "Идва ми да я запаля"

Идва ми да я запаля. Ако някой желае да ти вземе колата и къщата, ти няма ли да искаш да го запалиш? ". Това е коментар на обвинявания в убийството на брачната половинка си Евгения Орлин Владимиров. Думите са казани в диалог в чат в обществената мрежа с негов другар, пред който Орлин се оплаквал от брачната половинка си и се чудел по какъв начин ще разделят имуществото, в случай че се разведат.

Извадки от диалога бяха прочетени в правосъдната зала по делото за убийството на Евгения Владимирова от очевидеца Александър Иванов, който описа за другарството си с Орлин и фамилията му, за изгубването на Евгения, издирването й и следствието, при което тялото на дамата бе намерено в куфар във водоем покрай Перник.

Александър Иванов е бил непосредствен другар на Орлин, само че през последните години се виждали по-рядко, тъй като били фамилни. Те поддържали връзка, а Иванов прочете част от думите, казани от Орлин пред него откакто спорил със брачната половинка си. Двамата се карали, тъй като Евгения желала да купят нов апартамент.

Пред Иванов Орлин споделил, че не могат да се схванат какви да бъдат вноските и не знаел по какъв начин ще поделят имуществото - автомобил и жилище, в случай че се разделят. Освен това се оплаквал, че брачната половинка му харчела ненужно, имала непредвидени разноски и нямало по какъв начин да заплащат равни вноски за парцела. Споделил и че тя се криела от него, с цел да пуши.

Според Иванов фамилията е имало доста проблеми, само че той до последно не е предполагал, че Орлин може да бъде упрекнат за убийството й. Приятелки на Евгения, които дадоха показания през днешния ден, също са знаели за проблемите. Евгения е споделяла с някои от тях както за разногласията с Орлин, по този начин и че счита да го напусне и че има извънбрачна връзка.

Повечето другари от обкръжението им обаче са определяли връзките им като естествени и не са отдавали изключително значение на детайлите като не са споделили огромна част от тях и пред полицията. Това бе и един от главните причини на отбраната, съгласно която показанията се надграждат с спомагателни елементи, които въобще не са били споменавани при започване на следствието.

" Не знаех, че ще се стигне до тук - че ще обвинят Орлин ", опита се да изясни пред съда Иванов на въпрос на съда за какво по време на разпитите пред полицията нито един път не е загатнал за тези думи на подсъдимия. Приятелки на Евгения пък споделят, че не са загатнали пред полицията по време на следствието за проблемите в фамилията, защото детайлите почнали " да изплуват " откакто Орлин е бил арестуван и упрекнат за убийството и не са го подозирали.

Александър Иванов да вземем за пример изясни по какъв начин по време на издирването на Евгения, Орлин се интересувал най-вече къда са сложени видеокамерите, дали са гледани записите от камерите във входа на блока им, а не дали Евгения се вижда на фрагментите. Докато са я търсили, брачният партньор й е споделял, че не знае по какъв начин да изясни на детето им, че майка му я няма и не се прибира толкоз дълго време.

33-годишната Евгения Владимирова беше оповестена за търсене на 13 октомври 2021 година, когато е била убита, а тялото й - изхвърлено във водоем край Перник. Според обвинителния акт, тя е душена с ръце и със стреч фолио от брачна половинка си в дома им в столичния кв. " Лагера ". Тялото бе открито месец по-късно - през ноември, когато проверяващите задържаха брачният партньор на жертвата и татко му. Прокуратурата повдигна обвиняване за убийството й на Орлин и на татко му Пламен Владимиров, който съгласно доказателствата на прокуратурата е натоварил тялото й в куфар, който изхвърлил в хвостохранилище край Перник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР