„Идва ми да се пошегувам, но малко ме е страх

...
„Идва ми да се пошегувам, но малко ме е страх
Коментари Харесай

Зам.-министър Ненков: Как ще има лимит на ражданията, това не е сериозно

„ Идва ми да се пошегувам, само че малко ме е боязън да не бъда свестен неверно. Това не е съществено - по какъв начин предел на ражданията, все едно предел на дишанията. Изключено е, това е някакво неразбирателство. Това беше коментарът на зам.-здравният министър доктор Мирослав Ненков пред „ Нова телевизия " във връзка появилите се информации, че е допустимо да се случи сходно нещо.

Той приказва и по тематиката за незабавната помощ и забавената ѝ рационализация, поради което медици даже предизвестиха, че са подготвени да излязат на митинг.

„ На този стадий нямаме причина да се радваме, че планът за рационализация на незабавната помощ е тръгнал, има закъснение в предходни месеци. Ние се опитваме да наваксаме забавянето.

Европейски Съюз е решил да подари на България 84 милиона евро, с цел да може нашата страна да си обнови системата на незабавната помощ, текат предпроектни процедури. Местата, на които ще бъде вложено с тези пари, са над 200 ", изясни доктор Ненков.

В Министерството на здравеопазването е осъществена голяма работа. Всички тези над 200 точки са обходени, забелязано е от какво има потребност и сега се приготвя документите за този планове. През декември би трябвало да подадем документите, с цел да започва този план ", посочи той.

„ Работи се върху стандарта за незабавна медицина, напълно скоро ще бъде подготвен ", заяви още доктор Ненков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР