Идва ли Тръмп, земята се люлее! В това се убедиха

...
Идва ли Тръмп, земята се люлее! В това се убедиха
Коментари Харесай

Трус люля Токио два часа преди Тръмп да кацне

Идва ли Тръмп, земята се люлее! В това се убедиха японците откакто два часа преди самолетът " Еърфорс-1 " да кацне в Токио, японската столица беше разтърсена от трус с магнитуд 5,1 по Рихтер. Освен разлюляни здания и лека суматоха, няма известия за вреди и провали.

Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания дойдоха през днешния ден на държавно посещаване в Япония след 14-часово пътешестване. Тръмп ще стане първият държавен началник, който ще се срещне с новия император Нарухито, възкачил се на престола на 1 май, откакто татко му абдикира, отбелязва Асошиейтед прес.

Американският президент ще бъде посрещнат в Япония с най-големи почести, ще може да играе голф и да връчи купа, носеща неговото име, ще отиде и на шампионат по сумо.

Японският министър председател Шиндзо Абе, който е може би най-близкият другар на Тръмп в международната политика, ще употребява визитата, с цел да продължи акцията си, разрешила му до момента да избегне заплахата от налагане на евентуално унищожителни американски мита на японските коли, отбелязва АП.

Белият дом съобщи, че визитата на Тръмп става в " исторически миг за Япония " и демонстрира, че съюзът сред двете страни е по-силен отвсякога.

Висш представител на американската администрация сподели, че в Япония Тръмп ще направи някои значими известие, само че не пожела да посочи какви, съобщи ДПА. Президентът имал желание да акцентира на значимостта на свободната и почтена търговия, както нормално правел, само че в действителност не търговията щяла да бъде във фокуса на визитата, а гостуването на японския император, показал източникът.

Срещата на Тръмп с Нарухито е в понеделник. След това той ще води диалози с премиера Абе, с който импровизирано ще се срещне и преди този момент в неделя. Очаква се двамата да играят голф и да гледат съревнование по сумо, а Тръмп да връчи персонално купата на спечелилия.

Преди да се завърне във Вашингтон, президентът ще посети и американската военноморска база Йокосука и ще приказва пред разположените там американски бойци.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР