Идва ли краят на Вагнер? След почти 24 часа на

...
Идва ли краят на Вагнер? След почти 24 часа на
Коментари Харесай

Пригожин си тръгна от Ростов с усмивка на лице

Идва ли краят на " Вагнер "?

След съвсем 24 часа на напрежение какво ще се случи, в случай че бойците на " Вагнер " стигнат Москва, Александър Лукашенко контракти помирение. Евгений Пригожин се съгласи да отпътува за Беларус, а бойците му могат да преминат в съветската войска. Означава ли това, че с " Вагнер " е свършено?

Андрю Д'Аниери от основания в Съединени американски щати мозъчен концерн Atlantic Council споделя, че е мъчно да се каже какво тъкмо ще се случи, като се има поради безредното и неразбираемо естество на информацията, идваща от Русия.

Той добавя, че отстъплението на " Вагнер " не значи, че всички частни военни компании в Русия също са " отпаднали ".

" Въпреки че те са механически противозаконни в Русия, видяхме тяхното разпространяване през последните 12 месеца ", споделя той и прибавя, че  през последния ден е станало ясно " какъв брой дребен е кръгът за взимане на решения в Москва " и какъв брой нежен е престижът на Владимир Путин, предава dnes.bg. " Ако сте следили ситуаицята с основните пропагандисти на Кремъл... имаше доста безмълвие и незнаене какво да се прави. Изглеждаше по този начин, като че ли не е взето решение по какъв начин да се отговори. "

Yevgeny Prigozhin goes to Belarus in a deal brokered by President Alexander Lukashenko of Belarus.

Strange day; shocking start, tense ride, surprising end. What happens next is anyone’s guess.

Once again, Citizen journalism wins.

Video source: Social Media.
— Nnaemeka Mezue (@nmezue)
Снощи бойците на " Вагнер " напуснаха Ростов на Дон, а самият Пригожин бе сниман да си потегля от щаба на командването на южния кръг. Той бе поздравяван от хората като воин, а на лицето му грееше голяма усмивка. Кадри демонстрират, по какъв начин група цивилни се втурва към колата му с цел да се ръкуват с него и да го поздравят.

Hours before this scene, Putin gave a national speech where he called Prigozhin's actions a " stab in the back " that threatened Russia's very statehood. An this is how locals in Rostov saw him off tonight.
— Kevin Rothrock (@KevinRothrock)
Много хора изглеждаха изцяло щастливи да видят бойците на " Вагнер " по улиците. Всъщност, празненства избухнаха до момента в който частите се изтегляха от Ростов. Друго видео демонстрира по какъв начин един от бойците стеля във въздуха, до момента в който хората се радват.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР