Идва краят на една епоха не само за дизеловите автомобили,

...
Идва краят на една епоха не само за дизеловите автомобили,
Коментари Харесай

Електромобилите са по-изгодни от стандартните коли?

Идва краят на една ера освен за дизеловите коли, само че и за мотора с вътрешно горене. Съвсем явно и въпрос на време е да осъзнаем, че тези коли са в предишното, без значение от некоректното държание на немските автомобилни компании и освен на тяхното. Това мнение изрази пред БНР Мартин Заимов, заместник-председател на Българската асоциация електрически транспортни средства.
По думите му при покупка на кола има наклонност на планиране за това по какъв начин, на каква цена и при какви условия би могъл да се размени стандартният мотор с електрически.
" На първо място, е въпрос на табиет. Мнозинството хора по принцип сме прекомерно инертни и е мъчно да смениш нещо коренно. Разбира се, разходът е по-висок, само че зависи от метода на прилагане. Ако имате 60-70 км дневно пробег в градска среда, един електрически автомобил - без значение че първичната цена е по-висока, като последна обща цена - с разноските за гориво, за ремонт и поддръжка, при подобен по-голям дневен пробег, един подобен автомобил излиза по-икономичен след 2-3 години прилагане. Като включите и това, че не се заплаща паркиране в синя и зелена зона ", разяснява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР