Идва изневиделица едно решение, взето под един или друг натиск,

...
Идва изневиделица едно решение, взето под един или друг натиск,
Коментари Харесай

Финансист: 9 % ДДС за ресторанти и хотели няма да промени нищо

" Идва изведнъж едно решение, взето под един или различен напън, което не взема решение нищо и не е на мястото си. Това е безусловно неструктуриран метод ". Това сподели пред БНР финансистът Любомир Дацов, някогашен заместник-министър на финансите, в коментар на информацията, че държавното управление ще предложи 9% ставка на Данък добавена стойност за заведенията за хранене и хотелите, която да важи от това лято до края на 2021-ва година.
Финансистът подчертава, че мярката с намаляването на Данък добавена стойност е рискова: " Виждате, че в границите на няколко часа се развихриха всевъзможни популисти и лобисти ".

Според финансиста мярката би проработила, в случай че се вземе решение за понижаване на Данък добавена стойност изобщо и данъчната ставка да е 18%. Той посочи, че е срещу намаляването на налозите, а е за отсрочване на периодите за заплащането им и трансформирането на данъчните вземания, все едно са тип заеми.
" В Европа главната мярка е тази, която в България назоваваме 60:40, макар че не е изобщо такава. В България все още са обхванати към 4% от работната ръка, по отношение на стопански дейното население. В Европа междинният обсег е сред 10 и 15%. В Испания, Италия и Франция е по-висок обсегът ".
Той уточни, че фактът, че единствено 4% са се възползвали, значи, че или България е знамение и се отличава от всички останали страни, или достъпът до мярката не е стеснен.

Според него мярка 70:0 би имала по-голям смисъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР