Идната седмица кметът на Бургас Димитър Николов ще изпрати писмо

...
Идната седмица кметът на Бургас Димитър Николов ще изпрати писмо
Коментари Харесай

Кметът на Бургас иска вдигане на карантината за руснаци

Идната седмица кметът на Бургас Димитър Николов ще изпрати писмо до Министерството на външните работи, с което ще изиска отпадане на наложителната карантина за жители на Руската федерация, които идват у нас. Освен това, кметът ще упорства и за по-лек режим по отношение на жители на страни отвън Европейски Съюз.
" Така ще може да поемаме полетите от страните от някогашния соцлагер, които не попадат в листата на страните членки в Европейския съюз. Копие от писмото ще бъде изпратено и до Министерството на здравеопазването. Друг вид е да получим компенсиране, поради невъзможността да одобряваме такива туристи ", съобщи Николов пред публицисти през днешния ден.
Традиционно повече от 30% от непознатите посетители в Бургаски район са от страни отвън Европейския съюз, посочи градоначалникът.
Утре в Бургас би трябвало да дойдат четири полета от Германия, директно по-късно се чакат и полети от Чехия, Словакия и Словения.
" Надяваме се с гласуваната към този момент дотация от 35 евро да разтеглим полетната стратегия. Тя към този момент е разширена до октомври и се надявам със спазването на ограниченията и обстоятелството, че в Бургас хората с контакт до Covid-19 са под 1 %, ще успеем да осъществяваме един, въпреки и къс, летен сезон ", сподели от своя страна министър Николина Ангелкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР