Идната година Великобритания въвежда нови правила, за да предотврати злоупотребата

...
Идната година Великобритания въвежда нови правила, за да предотврати злоупотребата
Коментари Харесай

Лондон слага намордник на Google и Facebook

Идната година Англия вкарва нови правила, с цел да предотврати злоупотребата с преобладаващото състояние на пазара на огромни софтуерни компании като Гугъл и Фейсбук.

Информацията по този въпрос беше публикувана от Министерството на цифровите технологии, културата, средствата за всеобща информация и спорта.

Новият режим на конкуренция за софтуерните колоси ще даде опция на потребителите за огромен избор и надзор върху техните данни и ще обезпечи заслужено отношение към бизнеса, се споделя в известието.

Новият кодекс за държание на такива компании цели да обезпечи „ прогресивно развиване на промишлеността за разпространяване на вести, като помогне да се балансират връзките сред издателите и онлайн платформите “.

Съгласно новите условия, платформите, в това число финансираните за сметка на цифровата реклама, са задължени да бъдат „ по-прозрачни във връзка с предоставяните от тях услуги и потреблението на данни на потребителите”. Технологичните компании са длъжни да дават на своите консуматори „ опция за избор за приемане на персонализирана реклама” и недопускане на ограничавания за потребление на изявления на конкурентни платформи.

За въвеждане на разпоредбите и контрола за тяхното осъществяване Лондон основава ново поделение в границите на Управлението по конкуренция и пазари (СМА)- Digital Markets Unit, който стартира да работи от април 2021 година Той ще има правото да „ стопира, блокира и анулира решения на софтуерните колоси, да ги задължава да подхващат избрани дейности в сходство с кодекса за държание и да постанова финансови наказания при неспазване на правилата”.

Според министъра на цифровите технологии Оливър Даудън, „ във Англия и в света се усилва консенсусът, че концентрирането на власт в ръцете на малцина софтуерни компании задържа развиването на бранша, понижава количеството нововъведения и оказва отрицателно въздействие върху хората и компаниите, които разчитат на тях”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР