ИДИЛ пое отговорността за стрелбата през уикенда, при която загинаха

...
ИДИЛ пое отговорността за стрелбата през уикенда, при която загинаха
Коментари Харесай

ИДИЛ пое отговорност за нападението в Торонто

ИДИЛ пое отговорността за стрелбата през уикенда, при която починаха двама души в канадския град Торонто, оповестява БГНЕС.

" Нападателят е направил офанзивата в сходство с задачата за нахлуване на жители от страните на обединението ", които се борят с ИДИЛ в Сирия и Ирак от 2014 година насам, съобщи групировката в своята организация „ Амак “.

Файсал Хюсеин, на 29 година, умъртви 18-годишна жена и 10-годишно момиче при стрелбата в Торонто в неделя вечерта. Той беше открит мъртъв покрай мястото на нападението след замяна на пукотевица с полицията. При събитията в оживения квартал „ Грийктаун “ в Торонто към 10:00 ч. в неделя бяха ранени също 13 души на възраст сред 10 и 59 години, оповестиха публични лица.

Семейството на Хюсеин, в изказване пред „ CBC News “ осъди " ужасните му дейности " и съобщи, че той страда от психологични проблеми. Според тях младежът се бори с " тежки провокации, свързани с психологичното му здраве “, като е страдал от неуравновесеност и меланхолия през целия си живот.

Видеозаписите, оповестени от канадските медии, демонстрираха Хюсеин, който облечен в черно, вървешком по тротоара, внезапно изважда револвер и стреля в близкия ресторант. Кметът на Торонто Джон Тори разяснява стрелбата като " доказателство за проблем с оръжията " в града. Джихадистката формация през последните години пое отговорност за редица смъртоносни офанзиви на Запад.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР