Идеята за връзка между системите за измерване качеството на въздуха

...
Идеята за връзка между системите за измерване качеството на въздуха
Коментари Харесай

Министър Нено Димов ще интегрира системите за измерване на въздуха в София

Идеята за връзка сред системите за премерване качеството на въздуха е информацията да е оптимално достоверна. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила след среща за софтуерните опциите за връзка сред системите за премерване качеството на въздуха, съобщи организация „ Фокус “.

„ По моя самодейност организирахме среща, която касае опит да стартираме интеграция сред другите източници на информация, които подават данни и към изпълнителната власт, и към локалната власт, и към гражданското общество за качеството на въздуха в София “, означи Димов.

„ Подчертавам, че главният диалог беше за това по какъв начин може другите системи да бъдат интегрирани, по какъв метод може тези, които са доста, само че по-малко точни да споделят с тези, които са малко, само че доста по-точни и сред тях да застанат тези, които са по средата, с цел да имаме оптимално ясна картина за положението на въздуха в София “, изясни Димов.

Според министъра концепцията не е да се ограничи, а да се разшири достъпът до информация. Той разясни, че няма да има смяна в цената на системата при интеграцията, защото става дума за научно изпитание. "Имаме избран тип параметри, които гражданската мрежа мери, те би трябвало да се засекат към Агенцията по околна среда ", сподели той.

Нено Димов разясни, че взаимно със Столична община се правят инспекции от края на предходната година за горене на нерегламентирано гориво. „ Предполагам, че скоро ще имам първите резултати. Това е обвързвано с изгарянето не в домовете, а най-много в автосервизи сега. Насочили сме взаимните си старания към източника, към пазара на горивата, а не към тези, които купуват. Надявам се от идващия отоплителен сезон да влязат условията за твърдите горива – за наличието на пепел и сяра. В момента имаме съвсем подготвеност да въведем това, само че контролът е доста значим. Такъв диалог тече сега – кой и по какъв метод ще прави контролът. Ако няма надзор, въведеното на хартия няма да е толкоз дейно “, изясни Димов.

Министърът разясни, че всеки месец се прави равносметка за превишението на мръсния въздух. "Единствено нещо, в което България има превишение са фините прахови частици ", съобщи той.

Във връзка с готвения в столицата митинг за качеството на въздуха на 5 февруари, Нено Димов сподели: „ Протестът е напън, който е демократично средство, което показва волята на жителите. Очаквам да има митинги. Нека има митинги, живял съм във време, в което не можеше да има такива “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР