Идеята за управление на домашните устройства с жестове не е

...
Идеята за управление на домашните устройства с жестове не е
Коментари Харесай

WiSee - разпознаване на жестове чрез рутър [ВИДЕО]

Идеята за ръководство на домашните устройства с жестове не е нова, само че тя нормално изисква камери или датчици. Експерти от Университета на Вашингтон са предложили да се употребява за тази цел наличната в дома безжична мрежа Wi-Fi. Технологията се основава на резултата на Доплер, при който честотата на сигнала се трансформира нищожно при джижението на човек.

Според специалистите, препоръчаният способ за ръководство на устройства се разграничава от съществуващите технологии, да вземем за пример, Xbox Kinect, защото не изисква скъпо в допълнение съоръжение. Освен това, защото Wi-Fi сигналите могат да проникват през стени, домакинските уреди могат да се управлява даже от друга стая. Изследователите нарекли технологията WiSee .

WiSee употребява правоприемник, в който може да се трансформира и общоприет Wi-Fi рутер. Рутерът е оборудван с голям брой антени - всяка от тях дава отговор за разпознаването на избран жест. В момента, технологията разрешава да се разпознават девет разнообразни жеста. Тестове за различаване били направени с пет доброволци в дребен апартамент и офис. WiSee определила тъкмо 94% от 900 жеста.

Ако човек желае да се възползва от опциите на WiSee, системата първо би трябвало да се задейства. Това постанова няколко пъти да се повторят избрани жестове. Това е нещо като ключова дума, за влизане в системата, което предотвратява неоторизиран достъп до устройствата от съседи или натрапници. След като " паролата " е призната, приемникът е подготвен да извършва команди.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР