Идеята за такава среща съществува, но още не можем да

...
Идеята за такава среща съществува, но още не можем да
Коментари Харесай

Брюксел потвърди за среща ЕС-Турция, но под условие

Идеята за такава среща съществува, само че още не можем да потвърдим точна дата, разясни през днешния ден представител на комисията.

Миналата седмица немското издание "Велт " цитира неназовани източници, съгласно които през март може да има среща ЕС-Турция. Според изданието в тази среща биха взели участие само представители на Анкара и на институциите на Европейски Съюз.

"Ще забележим. Това не е среща в границите на общата стратегия на ръководителите на институциите на Европейски Съюз и държавните и държавните ръководители. Това е среща, която в някакъв миг може да се състои, щом изискванията са изпълнени и когато сме подготвени. Когато имаме вести, ще съобщим ", добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция.

В петък същият представител сподели, че Европейски Съюз е подготвен да продължи разговора с Турция и че "доскоро се обмисляше сходна среща, само че към този момент не можем да потвърдим такова събитие ".

Той напомни тогава мнението на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, че Европейски Съюз и Турция имат общ интерес да останат близки сътрудници и да продължат взаимните диалози и дейности, само че Турция се отдалечава от Европейски Съюз и в случай че желае да се върне назад, би трябвало да постави нужните старания.

Няма да има прогрес в връзките, до момента в който публицисти се намират в турски затвори, разяснява Юнкер при визитата си в София за откриването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

При визитата на канцлера на Германия Ангела Меркел в София в края на предходната седмица бе изяснено, че турският президент Реджеп Ердоган ще бъде признат във Варна от премиера Бойко Борисов и ръководителите на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и на Европейския съвет Доналд Туск.

Очаква се тези диалози да бъдат в навечерието на плануваната в София за 17 май среща на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз и от Западните Балкани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР