Идеята за София Тех Парк е всичко друго, но не

...
Идеята за София Тех Парк е всичко друго, но не
Коментари Харесай

Плевневлиев доволен, че София ще разполага с най-мощния суперкомпютър

Идеята за " София Тех Парк " е всичко друго, само че не и концепцията да се похарчат пари на парче. Ние ще изградим един от най-мощните суперкомпютри на Балканите . В това увери президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев.

" София Тех Парк " е един от най-смислените планове, който е изработен. България прави нещо, което никой различен не прави - интегрирана визия и механизъм за съдействие на всички по веригата. След не повече от 3 години в " София Тех Парк " ще има най-малко 5 000 работни места, означи Плевневлиев.

Днес мечтаем и вършим най-мощния на Балканите суперкомпютър. Продължаваме да мечтаем, тъй като единствено след седмица ще създадем инвестиция за 75 млн. лева . Продължаваме да мечтаем, че тук още веднъж ще създадем първа копка на постройка, която ще бъде учебен център, посочи Росен Плевнелиев.

Продължаваме да мечтаем, тъй като знаем, че София Тех Парк ще надгради своята инфраструктура , сподели президентът и подсигурява, че има доказателства, че столица има визия и не работи на парче.
 Борисов за суперкомпютъра: Едно е да копаш в София Тех Парк, друго в Родопите
Борисов за суперкомпютъра: Едно е да копаш в София Тех Парк, друго в Родопите

Разпореди да строят откакто мине ретроградният Меркурий

Eврокомисарят по цифрови технологии Мария Габриел разяснява, че основните думи за суперкомпютъра са стратегически вложения в произвеждане , само че и в умения. Днешният план е знак на това по какъв начин България и Европа могат да се нареждат в бъдещето, и още в този момент, в сегашното. Проектът е знак и на постоянството, посочи еврокомисарят. Освен знак на неизменност, екипна работа този план е знак и на предвидимост.

Днешният образец с ковид демонстрира какъв брой суперкомпютрите са тези, които могат да ни дадат дългогодишен излаз от актуалната обстановка , сподели още Мария Габриел. Проектът дава вероятност, тъй като с неизменност и предвидимост може с конкретика да бъде изпълнена вероятността, означи тя.

Перспективата е млади, можещи и знаещи всички дружно да имат вероятност в България, приключи българският еврокомисар.

Премиерът Бойко Борисов също дойде от ревизия във Велинград за първата копка за построяването на суперкомпютър.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов акцентира, че без помощта на общината и на науката нямало да се оправят . Безспорно позиционирането на суперкомпютъра в София не е просто имидж за България. Суперкомпютърът ще бъде построен, с помощта на всички, само че бизнесът са тези, които ще работи с тази информация - за това използвайте го и го натоварете на 100%, настоя Караниколов.
 Борисов не води война, само че всеки ден си снимал дрешника и шкафовете
Борисов не води война, само че всеки ден си снимал дрешника и шкафовете

Като отговори на журналистически въпроси вечерта, медиите реагирали, че има война

Кметът Йорданка Фандъкова уточни, че вложенията в технологиите, образованието и нововъведенията са пътят на София. " Благодаря на премиера Бойко Борисов , който прегърна през цялото време тази концепция, тъй като има голяма поддръжка от всички. Ангажиментите са поети и това значи, че след първата копка ще имаме резултат ", безапелационна бе тя.

Важно е да помним обстоятелствата, историята, с цел да можем да вървим напред, да знаем на какво и на кого разчитаме. Оттук нататък следва нещата да се случат, средствата са предпазени и строителството стартира. Необходимо е технологията на суперкомпютъра да се употребява, настоя столичният кмет. Тя се надява науката и бизнесът ръка за ръка да развиват страната ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР