Идеята за преместването на Авиационния музей от 24-а авиационна база

...
Идеята за преместването на Авиационния музей от 24-а авиационна база
Коментари Харесай

Каракачанов: Идеята за преместването на Авиационния музей е подкрепена от много хора

Идеята за преместването на Авиационния музей от 24-а авиационна база край Крумово в Пловдив е доста остаряла, само че доста добра и е подкрепена от доста хора. Това сподели военният министър Красимир Каракачанов в Пловдив. Той посочи, че тя не е стартирала дълго време поради липса на средства. Лично считам, че музеят би трябвало да бъде изведен от авиобазата, тъй като там теренът е по-неудобен за посещаване, добави министърът.

По думите му, в случай че желаеме да създадем огромен авиационен музей, където жителите освен на Пловдив, само че и от другаде да го посещават, той би трябвало да бъде в изместен, предава Българска телеграфна агенция.

На въпрос по какъв начин ще убедят съперниците на концепцията, министър Каракачанов отговори, че за жалост рядко сме били единни и постоянно има хора с отзиви по всевъзможни въпроси. Той отхвърли изказванията, че музеят се мести, с цел да се направи частно карго летище, което по думите му няма по какъв начин да се случи, защото сегашният терен е част от военна авиобаза.

Той добави, че избраните за това 13 милиона лв. не са от Министерството на защитата и няма по какъв начин да бъдат употребявани за потребностите на военните, а са целеви от финансовото министерство. Сред поддръжниците на тази концепция, с изключение на генералитета на армията, той уточни финансовия министър Владислав Горанов и основния прокурор Сотир Цацаров.

В Пловдив Красимир Каракачанов разяснява и взаимоотношенията сред Македония и България, като напомни, че има лостове, с които може да се спре антибългарската агитация от страна на Скопие и като една опция уточни двустранния контракт.

В него е записано, добави Каракачанов, че двете страни нямат никакви териториални искания, "а противоречивите персони и събития в общата ни история ще бъдат оценени въз основата на научно потвърдени достоверни исторически документи ". Народният представител на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди заяви, а Каракачанов го поддържа, че пловдивската организация на партията стартира осъществяването на самодейност за изродяване на монумент на Тодор Александров в регион "Южен " в Пловдив. Той ще бъде повдигнат с дарения и открит на 5 март 2019 година, когато се навършват 138 години от рождението на Александров.

Каракачанов добави, че военното ведомство ще се включи в самодейността с материал - гилзи, за отливането на бюста. Той напомни, че по тази метод военните са подкрепяли и други сходни начинания, свързани с българската история и със значими за националната ни история персони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР