Идеята за повторен референдум за Избирателната система е опит за

...
Идеята за повторен референдум за Избирателната система е опит за
Коментари Харесай

Идеята за повторен референдум е заигравка с настроения на хората

" Идеята за още един референдум за Избирателната система е опит за игра с публичните настроения на хората ". Това сподели в утринния блок на Радио „ Фокус " зам.-председателя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев, по отношение на концепцията на депутата от ГЕРБ Данаил Кирилов за провеждането на допитване, определящо спецификите на системата.

По думите на Бойчев прозира липса на воля от страна на ръководещите да се подходи съществено за смяна в изборното законодателство, не се реализираха и съдържателни диспути по тематиката.

„ Нямаше изчерпателен спор за това каква би трябвало да бъде изборната система, по какъв метод най-добре могат да бъдат показани българските жители. Това, което мога да кажа, е, че след разискването в събота на Националния съвет на партията Българска социалистическа партия ще се опита да предложи изборна система, която да регистрира доста ясно изразеното предпочитание на хората за по-силен мажоритарен детайл при избора на народни представители, който в същото време да съхранява и политическото посланичество, и да употребява положителната традиция и процедура, която има България до момента ", изясни депутатът.

По думите му от проектозакона на ГЕРБ ясно са личали проблемите, на които няма по какъв начин да бъде открито решение. Той добави, че Българска социалистическа партия ще предложи решения, които в най-голяма степен отразяват опазване на представителността, осъществяване на почтени избори и опцията за по-директна връзка с определените претенденти.

„ Няма по какъв начин да се избяга от сериозната роля, с която са нагърбени политическите партии в една модерна народна власт ", акцентира Бойчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР