Идеята за планета номер 9 не е от днес. Тя

...
Идеята за планета номер 9 не е от днес. Тя
Коментари Харесай

Доказано: Планета номер 9 е факт!

Идеята за планета номер 9 не е от през днешния ден. Тя бе обществено оповестена през 2016 година от двама учени. Те оповестиха съществуването на планета-призрак, криеща се надалеч оттатък орбитата на Плутон.

Теорията на учените се основаваше на странните орбитални траектории на отдалечените ледени светове. Те се пробваха да видят деветото небесно тяло. Деветата планета, най-малко съгласно тях, трябваше да надвишава земната 10 пъти.

До този миг учените и от двете огромни галактически организации не удостоверяват директно съществуването на друга планета покрай Слънцето. Астрономите обаче настояват, че са уловили далечен свят, чието битие е допустимо с помощта на планета номер 9.

Обектът, който сега се назовава BP519, има доста странна орбита. Тя най-вероятно се е формирала точно с помощта на тайнствената девета планета. Тя съставлява планета джудже, единствено една от многото, изхвърлени отвън рамките на Слънчевата система по време на нейното образуване. Тя обаче е скрита, защото равнината на нейната орбита е отклонена Слънцето с 54°.

Учените са провели няколко симулации, с цел да схванат по какъв начин е допустимо съществуването на обект BP519. При нормални условия това се е оказало невероятно.

Веднага щом астрономите взели под внимание съществуването на девета планета обаче, всичко си отишло на мястото. Това не е директно удостоверение за съществуването на планета номер 9, само че е доста добър симптом.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР