Идеята за минимализма при използването на смартфоните става все по-разпространена.

...
Идеята за минимализма при използването на смартфоните става все по-разпространена.
Коментари Харесай

Как да скрием смартфона от самите себе си

Идеята за минимализма при потреблението на смарт телефоните става все по-разпространена. На пазара се появяват модели като в положителното остаряло време , които не могат да служат на нищо друго, с изключение на за главната цел - да се чуем с някой.

Ако волята ни не доближава, с цел да можем да ограничим използването на смарт телефона си в всекидневието, то от Гугъл имат едно много забавно решение , което да ни бъде от употребява в битката с тази взаимозависимост.

Тази седмица компанията показа три пробни плана, един от който носи името Envelope . В дословен превод - плик. И планът в действителност съставлява тъкмо това - плик, в който да сложим смарт телефона си, с цел да можем да го използваме единствено за набиране на номера , а не за разпръскване от работните задания да вземем за пример.
 Снимка 462960

Засега концепцията е допустима единствено в случай че сме притежатели на Гугъл Pixel 3A. Необходимо е да свалим приложението Envelope на устройството, след което да отпечатваме файл с хартиения плик . Сгъваме го и го изрязваме по инструкциите по този начин, че смарт телефонът да влезе в него.

И когато желаеме да си дадем отмора от проверяването на имейли и обществени мрежи, активираме приложението, слагаме телефона си в плика и го залепваме с малко лепило. Сега към този момент можем да го използваме единствено за телефонни диалози , като можем авансово да зададем номера за бързо набиране, написа The Verge.
 Снимка 462961

Гугъл са създали и друга версия на Envelove, при която пликът, в който слагаме телефона, ни разрешава само да снимаме фотоси и видеа.

Идеята несъмнено ни звучи добре, само че има още какво да се желае. Най-малкото, че в този момент е налична единствено за един смарт телефона на марката. А и ще ни се постанова да отпечатваме нови пликове и да ги сгъваме след всяка една приложимост. Но пък си заслужава да си подарим малко детокс, най-много вкъщи.
 Смартфоните, тъмният режим и по какъв начин въздейства той на съня ни
Вреден ли е тъмният режим за съня ни

Учените не виждат преимущества

В същия дух са и останалите два пробни плана на Гугъл. Единият е приложение, което изкарва балон на началния екран - Activity Bubbles . На избран къс интервал от време, се прибавя още един, и още един... И по този начин когато целият ни екран се покрие с балончета, значи отново сме прекалили с времето пред екрана.

Screen Stopwatch пък е голям часовник, който отброява часовете, минутите и секундите, които сме прекарали в дейна приложимост на смарт телефона си. Току-виж сме се стреснали.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР