Идеята на военния министър Красимир Каракачанов да се въведе 6-месечна

...
Идеята на военния министър Красимир Каракачанов да се въведе 6-месечна
Коментари Харесай

Парламентът одобри доброволната военна служба до 6 месеца

Идеята на военния министър Красимир Каракачанов да се вкара 6-месечна срочна работа в доброволния запас на армията беше утвърдена на първо четене в пленарната зала на Народното събрание.

В претекстовете към законопроекта се показва, че към 1000 души са минали през курсовете за подготовка на жителите за отбрана на отечеството от 2015 година насам, а в в курсове за специфична военна подготовка за потребностите на въоръжените сили – едвам към 70 индивида. „ Анализите демонстрират, че в границите на идващите 10-15 години Република България няма да разполага с задоволително готови жители за отбрана на отечеството, придобили статус на запасни, с които да бъдат окомплектовани военните формирования ”, сочат разтревожено от военното министерство.

За да се преодолее дефицита, се предлага въпросната срочна работа в доброволния запас. Тя ще бъде за интервал до 1 до 6 месеца, в който всеки пълновръстен български жител ще може да премине през военно образование, да придобие компетентност и да бъде причислен към запаса. След това може да постъпи на кадрова военна работа без да минава през умишлен конкурс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР